Hyppää sisältöön

Vaasan yliopiston muutamat venäläisopiskelijat saavat suorittaa opintonsa loppuun – ei merkittävää yhteistyötä venäläisten korkeakoulujen kanssa

Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusiston mukaan venäläisiä opiskelijoita Vaasassa on alle kaksikymmentä, heistäkin osa on ei-aktiivisia. Yhteistyö loppuu automaattisesti opintojen päättyessä.

Vaasan yliopistolla opiskelee alle kaksikymmentä vennäläistä opiskelijaa. Kuva: Yle/Adrian Lillas

Korkeakoulujen yhteistyön jäädyttäminen Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa ei aiheuta suurempia toimenpiteitä Vaasan yliopiston osalta.

Keskiviikkona Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) ilmoitti, että Venäjän ja Valko-Venäjän Ukrainaan suunnatun hyökkäyksen takia organisaatioiden välinen yhteistyö venäläisten kumppaniorganisaatioiden kanssa keskeytetään toistaiseksi.

Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusiston mukaan vaikutus ei käytännön tasolla ole Vaasan Yliopistolla suuri.

– Opiskelijoiden määrä on kohtuullisen pieni, alle kaksikymmentä, joten mistään massivisesta muutoksesta ei ole kyse.

Ajatus on että venäläiset opiskelijat kuitenkin saavat suorittaa opintonsa loppuun.

– Tällainen asia ei ole yksilön vika, mutta vähitellen opinotkin loppuvat kun yliopistojen välinen yhteistyö loppuu, Kuusisto toteaa.

Mitään suurempia tutkimusprojekteja venäläisten yliopistojen kanssa ei Vaasan yliopistolla tällä hetkellä ole käynnissä. Kuusiston mukaan on enemmänkin kyse koulutusyhteistyöstä.

– On voinut olla esimerkiksi kaksoistutkintoja, että suoritetaan vaikka kauppatieteelisen alan tutkintoon osa Suomessa ja osa venäläisessä yliopistossa. Ei mikään mittava asia meidän yliopistolle.

Suosittelemme sinulle