Hyppää sisältöön

Valioliigajätti Chelsean venäläisomistaja Abramovitshin varat jäädytetty – lontoolaisten peleihin ei voi enää ostaa lippuja, fanimyymälä suljettu

Jalkapallon Valioliigassa pelaavan Chelsean venäläisomistaja Roman Abramovitsh kertoi viime viikolla myyvänsä lontoolaisseuran. Abramovitshia kohtaan asetettiin torstaina pakotteita, jotka estävät seuran myymisen.

Kuva Chelsean kotiareenalta Stamford Bridgeltä.
Chelsean Stamford Bridgeltä ei voi toistaiseksi ostaa enää fanitavaraa. Kuva: EPA-EFE / All Over Press
Hinni Hirvonen

Britannian hallitus asetti torstaina Chelsean venäläisomistaja Roman Abramovitshia kohtaan pakotteita. Tämä vaikuttaa merkittävästi myös valioliigaseuran toimintaan.

Venäläismiljardöörin varat on jäädytetty, eikä hän saa tehdä enää omistuksillaan voittoa. Valioliigaseura saa jatkaa "jalkapalloon liittyvää toimintaansa" erikoisluvan turvin. Pelaajat ja henkilökunta saavat palkkansa normaalisti.

Abramovitsh kertoi viime viikolla myyvänsä lontoolaisjätin, mutta sanktioiden vuoksi tämä ei onnistu. Chelsean peleihin ei voi myöskään enää ostaa irtolippuja ja esimerkiksi fanimyymälä suljetaan.

Kausikortin omistajat ja jo lippunsa lunastaneet voivat osallistua ottelutapahtumaan myös loppukaudella.

Nosti Chelsean maailman arvokkaimpien joukkoon

Vuodesta 2003 lontoolaisseuran omistanut Roman Abramovitsh nosti Chelsean maailman arvokkaimpien seurojen joukkoon. Hän panosti seuraan suuria summia, mitkä näkyivät myös tuloksessa.

Yhteensä Chelsea on voittanut Abramovitshin aikana viisi mestaruutta: kausilla 2004–05, 2005–06, 2009–10, 2014–15 ja 2016–17. Myös FA Cupin voittoja on tullut viisi.

Mestarien liigan voittoa Chelsea on juhlinut kahdesti, keväällä 2012 ja 2021. Tällä hetkellä seura on Valioliigassa kolmantena ja tavoittelee toista peräkkäistä Mestarien liigan voittoaan.

Abramovitshilla on kerrottu olevan läheiset välit Venäjän presidentti Vladimir Putiniin. Miljardiomaisuutensa Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen 1990-luvulla kerännyt Abramovitsh rikastui muun muassa öljy- ja alumiiniyhtiöillä.

Abramovitsh on itse kiistänyt läheiset suhteensa Putiniin. The Guardianin mukaan Abramovitsh yritti luopua omaisuudestaan Venäjään kohdistuvien talouspakotteiden pelossa.

Lue myös:

Roman Abramovitsh nosti Chelsean maailman arvokkaimpien seurojen joukkoon – nyt hänellä on brittilehtien mukaan kiire eroon omistuksistaan

Miljardööri Deripaskan luksusjahti ankkuroitui Malediiveille – oligarkit siirtävät kiireellä aluksia Aasian satamiin

Suosittelemme sinulle