Hyppää sisältöön

Teosto-palkinnon saajille jaossa ennätyspotti – ehdokkaina muiden muassa Litku Klemetti, Yona ja Linda Fredriksson

Koronan takia palkintoa ei jaettu viime vuonna. Nyt palkinto jaetaan myös vähintään kahden ehdokkaan kesken.

Litku Klemetti Savonlinnan kulttuurikellarilla  23.8.2021 Savonlinnan luontoelokuvafestivaalin yhteydessä.
Sanna Klemetti alias Litku Klemetti on ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi. Kuvassa Klemetti esiintymässä Savonlinnassa viime kesänä. Kuva: Juho Liukkonen / Yle
STT

Teosto-palkinnon voittajien kesken jaetaan tänä vuonna palkinnon historian suurin potti.

Palkintoa ei koronan takia jaettu viime vuonna, joten tänä vuonna jaossa on 60 000 euroa.

Samalla sääntöjä muutettiin niin, että palkinto voidaan vuonna 2022 jakaa vähintään kahdelle ja enintään neljälle teokselle. Normaalina vuonna Teosto-palkinto jaetaan 1–4 teoksen kesken.

Palkinnon saajiksi on ehdolla nyt 12 musiikkiteosta. Ne ovat Minna Leinosen sävellys liikeoopperassa Alma!, Ville Aallon sävellykset levyllä Avian Electronics, Cecilia Damströmin sävellys ICE, Adina Dumitrescun sävellys I smiled to the bird on Jupiter, Linda Fredrikssonin sävellykset levyllä Juniper, Rasmus Soinin sävellykset Sointi Jazz Orchestran levyllä Kolibri, Sanna Klemetin (Litku Klemetin) sanoitukset sekä hänen ja Pekka Tuomen sävellykset ja sovitukset Litku Klemetin levyllä Kukkia muovipussissa, Liisa Tanin sävellykset ja sanoitukset Sir Liselotin levyllä Maniduros, Eevil Stöön ja työryhmän sanoitukset ja sävellykset Eevil Stöön levyllä Marsipan Wave, Sami Hynnisen sävellykset ja sanoitukset Opium Warlordsin levyllä Nembutal, Laura Naukkarisen ja Matti Byen sävellykset ja sovitukset ja Janne Laineen ääniteokset Lau Naun levyllä Själö sekä Johanna Rasmuksen eli Yonan ja työryhmän teokset Yonan levyllä Uni johon herään.

Teosto-palkinnon voittajat julkistetaan 19. toukokuuta.

Teosto jakaa palkintonsa nyt 17. kertaa.

Suosittelemme sinulle