Hyppää sisältöön

Kuhmolaislähtöinen Litku Klemetti kilpailee historiallisen suuresta 60 000 euron Teosto-palkinnosta – saajiksi on ehdolla 12 musiikkiteosta

Teosto-palkinnon saajille on tulossa ennätyspotti, koska palkintoa ei jaettu viime vuonna koronapandemian takia. Ehdokasteosten artisteina Klemetin lisäksi ovat muun muassa Yona ja Linda Fredriksson.

Litku Klementti esiintyy Kesärauha-festivaalilla Turussa.
Kuhmolaislähtöinen Sanna "Litku" Klemetti on ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi. Kuva: Nelli Kenttä / YleX
Sanna Kähkönen

Kuhmolaislähtöinen Sanna "Litku" Klemetti kilpailee Teosto-palkinnosta. Teosto-palkinnon voittajien kesken jaetaankin tänä vuonna palkinnon historian suurin potti, 60 000 euroa, koska palkintoa ei jaettu viime vuonna koronapandemian takia.

Palkinnon saajiksi on ehdolla 12 musiikkiteosta. Ehdokkaisiin lukeutuvat muun muassa Minna Leinosen sävellys liikeoopperassa Alma!, Adina Dumitrescun sävellys I smiled to the bird on Jupiter ja Linda Fredrikssonin sävellykset levyllä Juniper.

Pohjoisia kandidaatteja kuhmolaissyntyisen Sanna Klemetin (Litku Klemetin) sanoitukset sekä hänen kuusamolaislähtöisen puolisonsa Pekka Tuomen sävellykset ja sovitukset Litku Klemetin levyllä Kukkia muovipussissa.

Palkintoehdokkaiden joukossa ovat myös muun muassa Johanna Rasmuksen eli Yonan ja työryhmän teokset Yonan levyllä Uni johon herään sekä Eevil Stöön ja työryhmän sanoitukset ja sävellykset Eevil Stöön levyllä Marsipan Wave.

Palkinnon saajiksi on ehdolla 12 musiikkiteosta. Teosto-palkinnon voittajat julkistetaan 19. toukokuuta. Teosto jakaa palkintonsa nyt 17. kertaa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele ja katsele mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle