Hyppää sisältöön

Miksi ihmeessä NFL-legenda Tom Brady pyörsi lopettamispäätöksensä näin nopeasti? Suomalaisvalmentaja avaa erikoisen tapahtumasarjan syitä

Mikko Koikkalainen uskoo, että mediapaine sai Tom Bradyn tekemään hätäisen lopettamispäätöksen helmikuun alussa. 45-vuotias lajilegenda tekee Tampa Bay Buccaneersista jälleen mestarisuosikin.

Tom Brady.
Tom Brady on voittanut amerikkalaisen jalkapallon NFL-mestaruuden seitsemän kertaa. Kuva: Kevin Dietsch/UPI/Shutterstock/All Over Press
Antti-Jussi Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Amerikkalaisen jalkapallon pelinrakentajalegenda Tom Brady on pyörtänyt lopettamispäätöksensä. Hän jatkaa peliuraansa ensi kaudella Tampa Bay Buccaneersissa.

Seitsenkertaisen NFL-mestarin lopettamisesta kerrottiin viime kuussa.

Tänä vuonna 45 vuotta täyttävä Brady kertoi sosiaalisen median päivityksessä ymmärtäneensä, että hänen paikkansa on vielä kentällä eikä katsomossa.

– Kahden viime kuukauden aikana olen ymmärtänyt, että paikkani on yhä kentällä, eikä katsomossa. Sen aika tulee vielä. Mutta se ei ole nyt. Meillä on keskeneräisiä bisneksiä, Brady kirjoitti.

Tom Brady valmiina heittämään palloa Los Angeles Ramsia vastaan puolivälierissä NFL:ssä 23.1.2022.
Viime kaudella Tom Bradyn Tampa Bay hävisi NFL:n pudotuspeleissä Los Angeles Ramsille puolivälierissä. Jo tuolloin mediassa arvuuteltiin, voisiko lajilegendan ura päättyä tappioon. Kuva: Getty Images

Suomen miesten maajoukkuetta amerikkalaisessa jalkapallossa valmentava Mikko Koikkalainen pitää tapahtumasarjaa erikoisena. Koikkalainen uskoo, että Brady ei olisi lopettanut alunperinkään viime kauden jälkeen, jos lopettamishuhuja ei olisi vuodettu ja uutisoitu tammi-helmikuun taitteessa suuresti.

– Paluusta oli paljon huhuja. Kukaan ei oikein uskonut aiempaa lopettamispäätöstä. Brady on yleensä todella varma omista tekemisistään. Hän haluaa olla hyvin kontrollissa kaikesta, mitä hänestä kerrotaan, Koikkalainen sanoo.

– Nyt eläköityminen tuli julkisuuteen muiden reportterien kautta eikä häneltä itseltään. Se mielestäni vaikutti siihen, että tästä tuli tällainen sekoilu. Brady ikään kuin pakotettiin eläköitymään ennen kuin hän ehti asiaa kunnolla miettiä. Hänen omaa prosessiaan nopeutettiin ulkopuolelta uutisoimalla, Koikkalainen pohtii.

Buccaneers taistelee ensi kaudella mestaruudesta

Buccaneersin joukkueen rakentamisen kannalta Bradyn ilmoitus tuli parhaaseen mahdolliseen aikaan.

– Nyt on käynnistymässä uusi liigavuosi, eli pelaajat saavat tehdä sopimuksia toisten joukkueiden kanssa. Tampalla on todella paljon pelaajina vapaita agentteja, jotka voivat siirtyä muualle tai jatkaa seurassa. Bradyn päättäessä jatkaa on todennäköistä, että moni näistä vapaista agenteista jatkaa myös Buccaneersissa, Koikkalainen sanoo.

Koikkalaisen mukaan Bradyn jatkaminen voi houkutella tärkeät jatkosopimukset Carlton Davisille, Jordan Whiteheadille ja Rob Gronkowskille, joka on pitkään pelannut Bradyn kanssa. Pelaajat saadessaan on Buccaneers yksi ensi talven mestarisuosikeista.

Koikkalainen arvioi, että juuri NFL-sarjan heikompitasoinen NFC-konferenssi on yksi syy, miksi Brady halusi jatkaa uraansa juuri Tampa Bayssa. Joukkueen vahvuus on tasaisuus ja pelinrakentajaa suojeleva hyökkäyksen linja.

– Bradylla on joukkueessa tuttu ympäristö ja tutut laitahyökkääjät, joille palloa voi heittää. NFC-konferenssissa ei ole montakaan joukkuetta, joka menisi heidän edelleen. Green Bay on tällä haavaa suosikki, mutta Tampa on heti kakkosena.

Tom Brady poistuu pettyneenä Tampan kotistadionilta, kun Buccaneers hävisi puolivälierissä dramaattisesti Los Angeles Ramsille.
Tom Brady täyttää elokuussa 45 vuotta. Hän on pelannut NFL:ssä 22 kautta. Kuva: Getty Images

Ensi kausi on Bradyn 23:s NFL:ssä. Hän on pelannut sarjassa vuosituhannen alusta lähtien, ensin 20 kautta New England Patriotsissa ja kaksi viimeisintä kauttaan Tampa Bay Buccaneersissa. Hän on voittanut sarjan mestaruuden seitsemän kertaa.

Juttua korjattu 14.3.2022 kello 21.14: kuvatekstiä muokattu. Buccaneers hävisi viime kaudella pudotuspeleissä Los Angeles Ramsille ei Green Baylle.

Lue lisää:

ESPN: NFL-legenda ja laji-ikoni Tom Brady, 44, lopettaa uransa – muut lähteet kiistävät

"Mestariteos, klassikko" – NFL:n pudotuspeleissä nähtiin neljä toinen toistaan hurjempaa trilleriä, sekä Tom Brady että Aaron Rodgers historiallisesti ulos välieristä

Suosittelemme sinulle