Hyppää sisältöön

Hovioikeus piti raiskaustuomion pääosin ennallaan – mies tuomittu aiemmin ex-tyttöystävänsä taposta

Tuomittu mies ja raiskauksen uhriksi joutunut nainen olivat sopineet tapaamisesta Tinderin välityksellä.

Turun hovioikeus
Turun hovioikeus oli raiskaustapauksesta pääosin samaa mieltä Pirkanmaan käräjäoikeuden kanssa. Kuva: Petra Ristola / Yle
Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun hovioikeus on pitänyt ennallaan yli kolmikymppisen miehen kahden vuoden vankeusrangaistuksen raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Pirkanmaan käräjäoikeus antoi rikoksista tuomion joulukuussa 2020.

Tuomittu mies vaati hovioikeudessa, että syyte raiskauksesta hylätään.

Turun hovioikeus katsoi, että mies syyllistyi raiskaukseen ja että kaksi vuotta vankeutta on sopiva yhteisrangaistus raiskauksesta ja pahoinpitelystä.

Hovioikeus laski hieman summaa, jonka tuomittu joutuu maksamaan raiskauksen uhrille kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta. Hovioikeus määräsi summaksi 3 200 euroa, kun käräjäoikeudessa korvaus oli 5 700 euroa.

Molemmat teot tapahtuivat syksyllä 2019, mutta ovat erillisiä tapauksia. Tuomittu oli tavannut raiskaamansa naisen Tinderin välityksellä.

Muutosta hovioikeuden ratkaisuun saa hakea korkeimmalta oikeudelta, jos korkein oikeus myöntää valitusluvan.

Tuomittu on aiemmin tuomittu entisen tyttöystävänsä taposta vuonna 2011. Tapaus sai suurta huomiota ja herätti keskustelua vainoamisesta ja parisuhdeväkivallasta.

Mies tappoi 19-vuotiaan ex-tyttöystävänsä tämän omassa kodissa Ikaalisissa. Mies tuomittiin kymmenen vuoden vankeuteen taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Hän vapautui vankilasta istuttuaan tuomiosta puolet.

Lue lisää:

Oikeus tuomitsi vankeutta raiskauksesta ja raskaana olevan pahoinpitelystä – mies tuomittu aiemmin ex-tyttöystävänsä taposta

Suosittelemme sinulle