Hyppää sisältöön

Seminaarin koulun oppilaat kävelevät apua Ukrainan lapsille

Hämeenlinnassa Seminaarin koulun oppilaat haluavat auttaa ikätovereitaan Ukrainassa. Kävelykampanjan avulla kerätyt rahat tilitetään YK:n lastenrahasto Unicefin kautta ukrainalaislapsille.

Katso video oppilaiden kävelytempauksesta. Mukana liikkumassa olivat tiistaina myös viidesluokkalaiset Neema Mupipi, Anna Kantolinna sekä Lumikukka Oksanen.
Anne-Maria Niskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Hämeen keskiaikaisen linnan ulkoilureitillä liikkuu tällä viikolla paljon alakoululaisia. Kevätaurinko lämmittää mukavasti ja lintumaailman äänet kuuluvat kauas. Niin kuuluu myös Seminaarin koulun oppilaiden puheenporina, kun he valmistautuvat kävely- ja juoksukampanjaansa.

Oppilaiden itsensä ideoimaan kampanjaan on hankittu sponsoreita, jotka lahjoittavat rahaa lasten kävelemän matkan mukaan. Tempauksen lahjoittajien joukossa on oppilaiden vanhempien lisäksi myös yrityksiä sekä koulun vanhempainyhdistys.

Rahat tilitetään YK:n lastenrahasto Unicefin kautta Ukrainan lapsille. Kampanjan ideariihessä olivat mukana muun muassa Seminaarin koulun viidesluokkalaiset Lumikukka Oksanen, Neema Mupipi ja Anna Kantolinna.

Lapset auttavat ukrainalaislapsia
Kati Turtola oli mukana menossa, kun oppilaat kiersivät linnaa ympäri.

Suosittelemme