Hyppää sisältöön

Hattulan uuden koulun kalusteet yhä tilaamatta – tuleva nuorisotila odottaa ilmanvaihtoremonttia

Hattulan kunta käy parhaillaan neuvotteluja uuden koulun kalusteista kalustetoimittajien kanssa. Tulevaan nuorisotilaan laaditaan suunnitelmaa ilmanvaihtoremontista.

Parolan uusi koulurakennus
Parolan koulun rakentaja Fixcel Oy esitteli uutta koulurakennusta maaliskuun alussa. Kuva: Timo Leponiemi / Yle
Timo Leponiemi

Hattulan Parolan kampuksen uusi koulurakennus luovutetaan kunnalle tämän kuun lopussa, mutta kalusteita uuteen kouluun ei ole vielä tilattu. Hattulan elinvoimajohtaja Kari Uusitalo kertoo, että kunta käy parhaillaan neuvotteluja kalustetoimittajien kanssa.

Toimitusaikataulu ja hankinnan arvo täsmentyy, kun toimittajavalinta on tehty ja tilaus on saatu vahvistettua. Hattulan kunta ei ole ilmoittanut, milloin opetus uudessa koulussa alkaa.

Parolan kampuksen ykkösvaiheen rakensi hämeenlinnalainen talotehdas Fixcel. Rakentaminen on toteutettu KVR-urakkana, mutta kalusteet eivät sisältyneet urakkaan.

Nuoriso palasi vanhoihin tiloihin

Hattulan nuoriso ei ole vielä päässyt kunnan vuokraamiin tiloihin Verstaantiellä. Tilojen käyttötarkoituksen muutostyöt ovat edelleen kesken. Parhaillaan työn alla on ilmanvaihtosuunnitelman laadinta, kertoo Uusitalo.

Muutostyöurakka on jaettu useammalle toimijalle ja haasteena on sovittaa heidän aikataulunsa yhteen. Uusitalo huomauttaa, että vallitsevassa maailmantilanteessa myös laitetoimitukset muun muassa ilmanvaihtolaitteiston osalta saattavat viivästyä.

Toistaiseksi Hattulan nuoret käyttävät aiemmin käytössä olleita tiloja koululla. Ne otettiin uudelleen käyttöön viime maanantaina, jolloin paikalla oli 47 nuorta. Hattulan liikuntapäällikkö Jari Salmela toivoi marraskuussa, että uusiin tiloihin olisi päästy jo joulukuussa.

Kunta sopi tilojen vuokraamisesta marraskuun lopussa Yhdessä tiellä Oy:n kanssa. Vuokrasopimuksen mukaan kunta maksaa tiloista 1 950 euroa kuukaudessa.

Lue myös:

Parolan uusi koulurakennus on pian valmis, mutta oppilaiden muutto saattaa lykkääntyä elokuuhun – kurkista kouluun sisälle

Hattulalaisen Sanna-Kaisa Lehdon poika opiskelee muista erillään sisäilmaongelmien takia: ”Aika paljon vaadittu kahdeksasluokkalaiselta, kun pitää yksinään selviytyä kieliopista”

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle