Hyppää sisältöön

Turun uuden konserttitalon pääakustikoksi on valittu Eckhard Kahle

Turun uuden konserttitalon rakentaminen toteutetaan viime aikoina suosioon nousseella allianssimallilla. Allianssissa ovat mukana Turun lisäksi Hartela Länsi-Suomi Oy, PES-Arkkitehdit Oy, WSP Finland Oy sekä alihankkijoina Laidun-design Oy ja Akukon & Kahle Acoustics -yhteenliittymä.

Havainnekuva Turun musiikkitalo Fuugasta.
Itsenäisyydenaukiolle nousee pyöreitä kaaria viljelevä noin 50 000 kerrosneliön uudisrakennus. Kuva: PES-Arkkitehdit Oy
Johanna Lehtola
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun uuden konserttitalon, eli virallisemmin musiikkitalon akustiikkasuunnittelija on valittu.

Musiikkitalon toteuttava allianssi on valinnut suunnittelijaksi Akukon & Kahle Acoustics -yhteenliittymän. Turun kaupungin tiedotteen mukaan pääakustikkoina toimivat kansainvälisesti arvostetuimpiin konserttisaliakustikkoihin lukeutuva Eckhard Kahle sekä monikäyttösalien akustiikan ja toiminnallisuuden asiantuntija Henrik Möller. Lisäksi tilaajan asiantuntijaksi on kiinnitetty akustiikan tutkija ja Aalto-yliopiston professori Tapio Lokki.

Eckhard Kahlen referenssilistalta löytyvät muun muassa Philharmonie de Paris Ranskassa ja Stavangerin konserttisali Norjassa. Suomessa Kahle on kiinnitetty Jyväskylä Sinfonian uuden konserttitilan akustisen muutostyön suunnitteluun.

– PES-Arkkitehdeillä on pitkä yhteinen kokemus salisuunnittelusta Eckhard Kahlen toimiston kanssa. Kun kokosimme työryhmää kilpailutusta varten, harkitsimme luonnollisesti heti ensimmäiseksi Eckhardia. Hyvä akustikko ottaa huomioon arkkitehdin ja käyttäjien näkemykset, ja juuri näin me olemme suunnittelussa edenneet, sanoo tiedotteessa Turun musiikkitalon pääsuunnittelija Tuomas Silvennoinen PES-Arkkitehdeilta.

Turun uuden konserttitalon mahdollistava asemakaava ja hankintasopimus hyväksyttiin Turun kaupunginvaltuustossa maanantaina. Alustava kustannusarvio on 70 miljoonaa euroa. Turun kaupungin tavoite on, että rakentaminen Aurajokirannassa alkaa vuoden 2023 kesällä.

Rakentaminen toteutetaan viime aikoina suosioon nousseella allianssimallilla, jossa ovat mukana Turun lisäksi Hartela Länsi-Suomi Oy, PES-Arkkitehdit Oy, WSP Finland Oy sekä alihankkijoina Laidun-design Oy ja Akukon & Kahle Acoustics -yhteenliittymä.

Suosittelemme