Hyppää sisältöön

EnergyWeek järjestetään Vaasassa kolmen vuoden tauon jälkeen – kävijämäärän odotetaan olevan vähintään samalla tasolla kuin vuonna 2019

Järjestäjien mukaan kiinnostus tapahtumaa kohtaan kertoo etäilyyn väsymisestä. Tapahtumassa suurena teemana on akkuteollisuus ja energian varastointi.

Energy Week lippuja
Tänä vuonna ohjelmanumeroita on 31, puhujia 153 ja seminaareja 25 kappaletta. Kuva: Mervi Turunen
Sebastian Björklund

Vaasassa järjestetään jälleen EnergyWeek 21-25.3. koronan aiheuttaman muutaman vuoden tauon jälkeen. Tapahtuma on pidentynyt yhdellä päivällä, ja kävijämäärän ennakoivan olevan vähintään yhtä suuri kuin vuonna 2019.

EnergyWeekin viestintä- ja brändivastaava Kristoffer Jansson toteaa että tänä vuonna ohjelmanumeroita on 31, puhujia 153 ja seminaareja 25 kappaletta.

Koronasta huolimatta, tai kenties juuri siitä johtuen on ulkomailta saapuvien osuus tänä vuonna suuri.

– Ulkomaisten ilmoittautuneiden määrä on samoissa lukemissa, ellei hieman korkeampi kuin enne koronaa. Ollaan tulkittu se niin että nyt ihmisillä on etäkokous ja -seminaari väsymystä, Jansson toteaa.

Korona on kahdessa vuodessa heikentänyt kulkuyhteyksiä Vaasaan merkittävästi, joten sekä Finnair että VR ovat suostuneet lisäämään vuorojaan jotta kaikki pääsevät Vaasaan ensi viikoksi.

EnergyWeekin sisällöstä Kristoffer Jansson nostaa esiin perjantai 25.3. teeman, joka on energian varastointi ja akkuteollisuus.

– Sen lisäksi energian varastointi on läsnä pitkin viikkoa kun akkujen lisäksi teemoina ovat muun muassa vetykaasu ja synteettiset polttoaineet. Koko viikon aikana meillä on tapahtumia energiarahoituksesta, avaruusteknologiasta, sähkölentokoneista japaljon muita erikoisseminaareja pitkin viikkoa.

Lisäksi edellisvuosien tapaan paikalle tulee ulkopuolisia organisaatioita, yliopistoja, kouluja ja yrityksiä pitämään omia seminaaritilaisuuksiaan.

Kristoffer Jansson på VASEK.
EnergyWeekin viestintä- ja brändivastaava Kristoffer Jansson. Kuva: Yle/Sebu Björklund

Tapahtuma järjestetään koronatilanne huomioiden

Vuonna 2020 EnergyWeek oli ensimmäisiä tapahtumia jota jouduttiin perumaan koronan takia. Kahdessa vuodessa koronatilanne on muuttunut, enemmistö kävijöistä on saanut rokotteen, moni on sairastanut taudin ja maskien käytöstä on tullut arkipäivää.

– Meillä on vahva maskisuositus EnergyWeekin aikana ja maskeja riittää kaikille. Myös käsidesiä tulee olemaan tarjolla.

Tapahtumaan rekisteröityessä hyvääksyy myös mahdollisen koronapassin käyttöönoton.

– Jos koronatilanne muuttuu, niin olemme varautuneita siihen että koronapassin tarkastuksen voi ottaa käyttöön, Jansson toteaa.

EnergyWeek ottaa varaslähdön lauantaina 19.3., kun Vaasan torilla on mahdollisuus koeajaa sähköautoja kello 11-15.

Suosittelemme sinulle