Hyppää sisältöön

Meri-Porin suuren biolaitoksen rahoitus varmistui – toteutuessaan suurin teollisuusinvestointi Poriin vuosikymmeniin

Kyseessä olisi toteutuessaan noin 200 miljoonan euron investointi. Laitos jalostaisi sahanpurusta ja puuhakkeesta toisen sukupolven bioetanolia ja nesteytettyä biokaasua

Havainnekuva biokonversiolaitoksesta
Havainnekuva näyttää, millaista laitosta Meri-Poriin suunnitellaan. Kuva: Bioenergo
Lore Korpelainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Meri-Poriin kaavaillun suuren biolaitoksen rahoitus on varmistunut. BioEnergo kertoo varmistaneensa oman pääoman rahoituksen luxemburgilaiselta kumppaniltaan.

– Tämä tarkoittaa hankkeen siirtymistä lupavaiheesta suunnitteluvaiheeseen siten, että lopullinen rakentamispäätös voidaan tehdä noin vuoden kuluessa, BioEnergo Oy:n hallituksen puheenjohtaja **Timo Saini **toteaa yhtiön tiedotteessa.

BioEnergon hallituksen puheenjohtaja Timo Sainin mukaan rahoituspäätös on merkittävä investoinnin etenemiselle.

Kyseessä olisi toteutuessaan noin 200 miljoonan euron investoinnista. Se olisi suurin teollisuusinvestointi Poriin vuosikymmeniin. Laitos olisi myös alan suurin tuotantolaitos Suomessa ja yksi suurimmista Euroopassa.

Laitos jalostaisi sahanpurusta ja puuhakkeesta toisen sukupolven bioetanolia ja nesteytettyä biokaasua.

Sainin mukaan laitosinvestointi on poikkeusajoista huolimatta edelleen lähes alkuperäisessä aikataulussa. Laitoksen on määrä aloittaa tuotanto vuosina 2024 - 2025. Täydellä kapasiteetilla laitos työllistäisi suorasti ja epäsuorasti arviolta 250 työntekijää.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi joulukuussa ympäristöluvan Kaanaankorven teollisuusalueelle suunnittelulle biokonversiolaitokselle.

Lue myös:

Sahanpurusta bioetanolia ja biokaasua liikennekäyttöön – alan suurinta tuotantolaitosta Suomessa suunnitellaan Poriin

Suosittelemme sinulle