Hyppää sisältöön

Uusi ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa myös Kotkan liikuntapaikkoihin ja varhaiskasvatukseen

Kotkassa voidaan ensi viikolla joutua sulkemaan tilapäisesti liikuntapaikkoja nopealla aikataululla, jos henkilökunta sairastuu. Päiväkotien ovet saattavat mennä aikaisemmin kiinni, jos sijaisia ei löydy.

Arto Tolsa Areena Kotkassa.
Uusia kenttävarauksia Arto Tolsa -areenalle ei toistaiseksi vahvisteta viikonloppu-illoille. Kuva: Antro Valo / Yle
Heini Rautoma
Avaa Yle-sovelluksessa

Ammattiliitto Jyty, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ovat päättäneet uudesta kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta, joka on voimassa maanantaista sunnuntaihin 21.–27. maaliskuuta.

Ammattiliittojen ylityö- ja vuoronvaihtokielto liittyy keskeytyksessä oleviin kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluihin. Kielto oli jo kertaalleen voimassa 7.–13. maaliskuuta.

Kotkan kaupunki arvioi tiedotteessa, että kielloilla on vaikutusta myös Kotkassa. Esimerkiksi henkilökunnan sairastapauksissa voidaan joutua sulkemaan tilapäisesti liikuntapaikkoja nopealla aikataululla.

Uusia kenttävarauksia Arto Tolsa -areenalle ei toistaiseksi vahvisteta viikonlopuille klo 16.30 jälkeiselle ajalle.

Päiväkoti voidaan joutua sulkemaan aikaisemmin

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto saattaa vaikuttaa varhaiskasvatukseen siten, että henkilöstön äkillisissä poissaolotilanteissa joudutaan päiväkoti tai esiopetusyksikkö mahdollisesti sulkemaan aikaisemmin, jos paikalle ei saada sijaista.

Tällaisissa tapauksissa vanhemmat joutuvat hakemaan lapsensa pois päiväkodista tai esiopetuksesta suunniteltua aikaisemmin.

– Pyrimme kaikin tavoin takaamaan lasten turvallisen varhaiskasvatuksen toteutumisen kaikissa tilanteissa ja riittävä henkilökunta on tässä tärkeintä. Jos henkilökuntaa ei ole riittävästi, joudumme rajaamaan päiväkodin tai esiopetuksen aukioloa, vaikka teemme kaikkemme, että tähän ei tarvitse mennä, kertoo Kotkan kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Raili Liukkonen tiedotteessa.

Jos johonkin päiväkoti- tai esiopetusyksikköön ei Kotkassa saada henkilöstöä riittävästi koko yksikön aukiolon ajaksi, vanhemmille soitetaan ja pyydetään hakemaan lapsi ennakoitua aikaisemmin.

Suosittelemme sinulle