Hyppää sisältöön

Business Finlandin johtaja Suomen ykkössijasta onnellisuusraportissa: "Hyvä osoitus siitä, että Suomi on julmetun hyvä maa"

Suomen onnellisuussijoitus on valtti maakuvalle, näkee Business Finlandin Paavo Virkkunen.

Kolme talviuimaria katsoo kameraan ja hymyilee Jätkäsaaren epävirallisella talviuintipaikalla.
Luonto on perinteisesti yksi suomalaisten onnenlähteitä. Kuvassa avantouimareita Helsingin Jätkäsaaressa helmikuussa. Kuva: Petteri Juuti / Yle
Matti Konttinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen sijoitus jo viidettä vuotta peräkkäin maailman onnellisimmaksi maaksi lämmittää mieltä Business Finlandissa.

Finland Promotion Services –palvelualueen johtajan Paavo Virkkusen mukaan Suomen ykkössija ”vetää suoraan sanottuna aika nöyräksi.”

– Sijoitus on hyvä osoitus siitä, että Suomi on julmetun hyvä maa. Voimme suomalaisina olla sijoituksesta nöyrän ylpeitä, Virkkunen sanoi perjantaina Radio Suomen Päivän haastattelussa.

Virkkunen pitää tämän vuoden raportissa erityisen hyvänä asiana sitä, että Suomen kaula muihin maihin vain kasvoi.

Se, että Suomi on viidettä vuotta putkeen maailman onnellisin maa, on tietenkin valtti maakuvalle, näkee Virkkunen. Hänen mukaansa jo aiemmista raportin ykkössijoista on ollut hyötyä Suomen myymisenä matkailukohteena.

Virkkunen kertoo, että kun Suomi valittiin ensimmäistä kertaa onnellisimmaksi maaksi, alettiin matkailualalla miettiä, miten onnellisuus materialisoituu ihmisen elämässä.

– Todettiin, että Suomessa on paljon itsestäänselviä asioita, jotka ovat muualla maailmalla äärimmäisen suurta luksusta, kuten esimerkiksi se, että on puhdas luonto ja vesi, jokamiehenoikeudet ja tilaa liikkua luonnossa.

Onnellisuussijoituksen aiheuttamaa lisämyyntiä matkailussa on Virkkusen mukaan kuitenkin vaikea arvioida lukuina etenkin koronapandemian aiheuttamien matkailurajoitusten takia.

Onnellisuus ei kerro jatkuvasta iloluontoisuudesta, vaan tyytyväisyydestä

Paavo Virkkunen selittää Suomen monivuotista ykkössijoitusta myös suomalaisen yhteiskunnan toimivuudella.

– Suomalaisilla on hyvä luottamus yhteiskunnan toimintoihin ja ihmisiin, jotka pyörittävät sitä.

Virkkunen huomauttaa, että onnellisuusraportin tulos ei tarkoita automaattisesti sitä, että suomalaiset olisivat kaiken aikaa iloluontoisia, vaan pikemminkin tyytyväisiä.

Virkkusen mielestä suomalaiset ovat pohjimmiltaan luonteeltaan pidättyväisiä ja he ovat tottuneet elämään sopusoinnussa sen kanssa, mitä heillä on.

Lue myös:

Suomi valittiin viidettä vuotta putkeen maailman onnellisimmaksi maaksi

Suosittelemme sinulle