Hyppää sisältöön

Suomalaisnaiset vireessä MM-halleissa! Lotta Kemppinen pinkoi lähelle SE-aikaa – iloinen perustasostaan: "Lupaa todella hyvää kesää varten"

Lotta Kemppinen hätyytteli Suomen ennätystä 60 metrillä hallikilpailuissa Belgradissa. Sara Kuivisto ylsi puolestaan 1 500 metrillä lauantaina juostavaan loppukilpailuun. Kristian Pulli oli pituusfinaalin 11:s.

MM-hallit: Lotta Kemppinen juoksi välierässään viidenneksi
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Lotta Kemppinen oli 60 metrin Belgradin hallikilpailujen MM-välierässä viides, eikä näin ollen yltänyt illan loppukilpailuun. Kemppinen pinkoi ajan 7,18, jolla hän jäi vain kaksi sadasosaa vuodentakaisesta Suomen ennätyksestään.

Finaalipaikka jäi lopulta 0,04 sekunnin päähän.

– Mielestäni oli onnistunut juoksu, ei ollut sen isompia virheitä. Olen todella iloinen, että oma taso on noussut tuonne ja pystyn juoksemaan melkein millä tahansa juoksulla alle 7,20, Kemppinen iloitsi Yle Urheilulle.

Kemppisen mukaan hänen tasonsa on mennyt hallikauden aikana hurjasti eteenpäin. Viime kaudella Jyväskylässä juostu SE-aika 7,16 oli nappijuoksu, mutta tällä hallikaudella hän on hätyytellyt samaa aikaa useita kertoja.

Kemppisen mukaan hän ei ole kuitenkaan keskittynyt harjoituksissa 60 metriin.

– Olemme koko ajan halunneet, että satanen tulee kesällä kovaa. Se näkyy kyllä 60 metrissä, että loppu tulee aina todella hyvin.

Kemppisen päätavoitteena kesällä ovat luonnollisesti MM- ja EM-kilpailut.

– Hallikausi on ollut todella hyvä. Olen iloinen, että perustaso on näin kova. Se lupaa todella hyvää kesää varten.

Kuivisto pinkoi MM-finaaliin

Sara Kuivisto juoksi 1 500 metrin alkuerässä kolmanneksi päiväkilpailussa. Kuivisto juoksi ajan 4.08,05, kun hänen helmikuussa juoksema Suomen ennätys on 4.06,14.

Etiopian Gudaf Tsegay hallitsi erää ja voitti ajalla 4.06,71.

– Otin hyvän paikan alkuun ja sain rauhassa taittaa matkaa. Ei ollut ihan ihan paras kulku, mutta hyvin juostu siihen nähden. Uskon, että huomenna on parempi vire, Kuivisto kommentoi.

Kuivisto juoksee 1 500 metrin finaalissa lauantai-iltana kello 21.35.

Sara Kuivisto Tokion olympialaisissa.
Sara Kuivisto uskoo, että hän on lauantaina vielä paremmassa vireessä. Kuva: Lehtikuva

Pulli ulos päätöskierroksilta

Kristian Pulli ei yltänyt kahdeksan parhaan joukkoon miesten pituushypyn finaalissa. Pulli oli 11:s ja karsiutui kolmelta viimeiseltä kierrokselta.

Kilpailu oli Pullille hallikauden ensimmäinen, ja hänen kaksi ensimmäistä hyppyään olivatkin yliastuttuja. Pullin kolmas hyppy kantoi 776, jolla hän jäi 11 sentin päähän finaalikierroksilta.

– Meni kyllä aika vihkoon tällä kertaa. Toisessa hypyssä oli vähän yritystä, mutta se meni muutaman sentin yli. Kolmanteen hyppyyn en saanut parasta latausta. Se jäi vauhdillisesti heikoksi ja tulos ei ollut oikein mitään, Pulli kommentoi Yle Urheilulle.

Kristian Pulli karsiutui kolmelta viimeiseltä kierrokselta.
Pulli karsiutui kolmelta viimeiseltä kierrokselta. Kuva: Getty Images for World Athletics

Viime hallikaudella EM-pronssia SE-hypyllä 824 saavuttanut Pulli sanoo, ettei hallikausi kuulunut tällä kaudella hänen päätavoitteisiinsa. Hän kuitenkin päätti lähteä Belgradiin, sillä kunto tuntui hyvältä.

– Viime kaudella meni hyvin, mutta kesä meni odotusten alle. Ajattelimme, että nyt panostamme kesä edellä, Pulli sanoo.

Pulli sanookin panostavansa kesän MM- ja EM-kisoihin, joihin hän lähtee mitali mielessä.

– Tämä oli pieni välipala. Sain enemmän ärsytystä itselleni, kun nämä kisat menivät niin heikosti. Toivotaan, että se tuo harjoituksiin sopivaa potkua.

– Kesältä en muuta lähde hakemaan kuin mitaleita. Arvokisafinaali ei enää tunnu ihmeelliseltä. Mitalit ovat ne, jotka merkitsevät urheilussa ja niitä lähden hakemaan, Pulli sanoo.

Lue myös:

Reetta Hurske jää pois MM-halleista

Viimein mitali? Suomen joukkueen tähtenä tykkikunnossa oleva ennätyskone – asiantuntija kertoo, mitä yleisurheilun MM-hallikisoista voi odottaa

Suosittelemme