Hyppää sisältöön

Ferrari on takaisin! Charles Leclerc paalulle – Valtteri Bottas ja viime kauden jumbotalli yllättivät upealla vauhdillaan

Kaksi Ferrarin kuljettajaa ylsi F1-aika-ajoissa kolmen joukkoon. Valtteri Bottas yllätti kaikki Alfa Romeonsa vauhdilla. Suomalainen voitti Mercedeksen George Russellin. Vielä suurempi yllättäjä oli Haasin Kevin Magnussen.

Charles Leclerc kuvassa
Charles Leclerc pääsi tuulettamaan paalupaikkaa. Kuva: Mark Thompson / Getty Images
Micke Suopuro,
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

F1:n uusi aikakausi alkoi Bahrainissa kauden avauskilpailun aika-ajoilla, joka oli värikäs ja yllätyksellinen.

Paalupaikasta käytiin huima taisto Red Bullin Max Verstappenin ja Ferrarin Carlos Sainzin sekä Charles Leclercin välillä. Lopulta Leclerc oli nopein, Verstappen toinen ja Sainz kolmas.

Paalupaikka oli monacolaisen uran kymmenes.

Alfa Romeon Valtteri Bottas ylsi kolmanteen osioon. Suomalainen lähtee kisaan ruudusta kuusi. Bottas oli aika-ajojen avausosiossa jopa joukon neljänneksi nopein. Mercedeksen Lewis Hamilton lähtee kisaan ruudusta viisi, ja Bottaksen Mercedeksen tallissa korvannut George Russell oli vasta yhdeksäs.

Bottaksen suoritus oli huima, sillä Alfa Romeo oli viime kaudella sarjan kokonaistuloksissa toiseksi heikoin talli. Alfa Romeolla päästiin edelliskaudella päätösosioon vain neljässä kisassa.

– Täytyy sanoa, että oli todella hyvä aika-ajo. Omalta osaltani puhdas. Jokaisella kierroksella pystyin parantamaan jossain asiassa, Bottas sanoi Viaplayn haastattelussa.

Valtteri Bottas kuvassa
Valtteri Bottas selvisi viimeiseen osioon. Kuva: Mark Thompson / Getty Images

Suurin yllättäjä oli viime kauden jumbotiimi Haas ja talliin vuoden ajotauon jälkeen palannut tanskalaiskuljettaja Kevin Magnussen, joka ylsi kolmanteen osioon.

Tanskalainen ei jäänyt muiden jalkoihin, vaan latasi pöytään seitsemänneksi parhaan ajan myös päätösosiossa, vaikka autossa ilmeni tekninen ongelma toisen osion lopussa. Magnussenin tallitoveri Mick Schumacher oli 12:s.

Ensimmäinen aika-ajo osoittikin, että uudet sääntömuutokset ovat muuttaneet voimasuhteita merkittävällä tavalla. Merkittävä muutos on, että Ferrari osoitti vahvuutensa, minkä lisäksi italialaistallin voimanlähteestä nauttiva Alfa Romeo yllätti nopeudellaan. Myös Haas-talli tekee yhteistyötä Ferrarin kanssa.

Kevin Magnussen kör i Bahrain.
Haas on ottanut viime kaudesta valtavan loikan eteenpäin. Kuva: XPB Images

Leclerc iloitsi, vaikka ei ollut tyytyväinen ajamiseen

Kaudesta 2019 lähtien Ferrarilla ajanut Leclerc oli luonnollisesti hyvin tyytyväinen paalupaikkaan, vaikka ajamisessa olikin monacolaisen mukaan parantamisen varaa.

– Tuntuu hyvältä, sillä viimeiset kaksi vuotta ovat olleet uskomattoman vaikeita tiimillemme. Tiesimme, että uudet säännöt olisivat mahdollisuutemme. Olen erittäin onnellinen. En ole tyytyväinen ajamiseeni, Leclerc sanoi ratahaastattelussa.

Paalupaikkataisto oli äärimmäisen tiukkaa, sillä hallitseva maailmanmestari Verstappen jäi vain reilun kymmenyksen Leclercistä.

– Toinen osio vaikutti hyvältä, mutta kolmannessa meillä oli kamppailua tasapainon kanssa. Mutta meillä on hyvä kisa-auto, Verstappen pohti sunnuntain kilpailusta.

Charles Leclerc i samspråk med Max Verstappen.
Nähdäänkö sunnuntaina Leclercin ja Max Verstappenin kaksintaistelu? Kuva: XPB Images

Bahrainin GP:n aika-ajojen tulokset

Lue myös:

Miten ihmeessä Bottas voitti Russellin? Asiantuntijalla selvä näkemys siitä, miksi jumbotallit yllättivät: "Hyötyvät vielä enemmän"

Valtteri Bottas avauskilpailuun herkullisesta asetelmasta – näin hän kommentoi taistelua Hamiltonin kanssa | Yle seuraa Bahrainin gp:tä

Toistuuko järisyttävä F1-mestaruusdraama? Jännitteet yhä olemassa – asiantuntija kertoo, miksi Mercedes-leirin puheita ei pidä kuunnella

Mikä Valtteri Bottasta, 32, motivoi, kun huipputalli vaihtui häntäpään autoon? Suomalainen lähtee F1-kauteen arveluttavasta tilanteesta

Suosittelemme