Hyppää sisältöön

Krista Tervon "salainen toive" toteutui Portugalissa – moukari lensi uusiin SE-lukemiin

Krista Tervon uusi Suomen ennätys kirjataan nyt lukemin 74,40.

Krista Tervo on moukarinheiton uusi SE-nainen. Arkistokuva. Kuva: Tomi Hänninen

Krista Tervo on heittänyt moukarinheiton uuden Suomen ennätyksen 74,40 Portugalin Leiriassa käydyissä kisoissa. Silja Kososen nimissä ollut vanha ennätys koheni lähes metrillä.

– Minulla oli salainen toive, että moukari voisi lentää noin pitkälle. Pientä epäuskoa oli, mutta sieltä se nyt tuli kilpailun viimeisellä heitolla, kun sain alle monta hyvää heittoa, Tervo kommentoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

– Kaikissa kilpailuheitoissa säilyi sellainen tietynlainen rentous ja tekniikka pysyi kasassa läpi heiton. Kun oli vielä lämmin päivä, sain todella hyvin kropasta tehoja irti.

Yle Urheilulle Tervo kertoo puhelinhaastattelussa, että hän oli tyytyväinen ennätyksen lisäksi koko kilpailunsa tasapainoon.

– Kun sain tehtyä vain hyviä teknisiä suorituksia, sain myös tehojakin mukaan. Alla oli jo pieni herkistelyjakso, joka tuotti tulosta, vaikka on vasta kevät ja kesään on aikaa, Tervo kertoo Portugalin auringon alta.

Tervo odotti kovia tuloksia jo viime viikonloppuna käydystä heittolajien Euroopan cupin kilpailusta.

– Treeneissä heitot ovat menneet todella hyvin. Ehkä juuri ne odotukset johtivat sen kisan epäonnistumiseen, Tervo sanoi.

Omaa ennätystään Tervo paransi lähes puolitoista metriä. Suomalainen on nyt rikkonut tulosrajat kesän Eugenen MM-kisoihin ja Münchenin EM-kisoihin.

Tervo avaa Yle Urheilulle puhelimitse Leiriasta, kuinka pihkan käyttäminen on parantanut hänen heittotyöskentelyään lisää.

– Se on ollut minulla jo pitkään mietinnässä, että olisi hyvä kokeilla edes sen käyttöä. Monet heittäjät ovat minulle itse kertoneet, että se tuo heittoon lisää rentoutta. Se syntyy siitä, ettei moukaria tarvitse puristaa niin lujaa. Päätin siksi lähteäkin sitä kokeilemaan, Tervo kertoo.

– Pihkan käyttö onkin alkanut tuntumaan nopeastikin omalta jutultani. Eihän se muuta mitään suurta, moukari lentää edelleen hyvin ilman pihkaakin. Se on minulle sellainen oikein kiva lisä heittämiseeni tässä kohtaa.

Tervo sanoo ottavansa nyt hiukan rauhallisemman jakson, jonka jälkeen hän tähtää jatkamaan kovaa ja hyvin sujunutta treenikauttaan. Seuraavat kilpailut ovat edessä vasta toukokuussa, joten aikaa on välissä.

– Nyt ei auta kuin painaa lisää kovaa duunia. Kesään on vielä matkaa.

Suomalaiset ottivat Leirian kilpailussa kolmoisvoiton, sillä Silja Kosonen oli toinen tuloksella 69,26 ja Kiira Väänänen kolmas tuloksella 66,30. Väänänen heitti oman ennätyksensä.

Lue myös:

Suomalaisnaiset vireessä MM-halleissa! Lotta Kemppinen pinkoi lähelle SE-aikaa – iloinen perustasostaan: "Lupaa todella hyvää kesää varten"

Reetta Hurske jää pois MM-halleista

Rauta on totellut EM-sensaatio Lotta Kemppistä: treeneissä käytössä kovimmat kyykkypainot – sprintteri juoksee paikasta jopa MM-finaalissa

Suosittelemme sinulle