Hyppää sisältöön

Sara Kuivisto jäi 11:nneksi MM-hallikisojen 1 500 metrillä – suomalainen kertoi voineensa eilisestä saakka hyvin huonosti: "Minuun on iskenyt joku pöpö"

Raju alkuvauhti kostautui suomalaiselle 1 500 metrin kilpailun jälkipuoliskolla. Etiopialainen ME-juoksija karkasi ylivoimaiseen mestaruuteen.

Naiset juoksevat sisäradalla kilpaa.
Sara Kuivisto (keskellä) ei pystynyt parhaimpaansa MM-hallikisojen finaalissa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press
Jussi Vainikka,
Samu Saatsi,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Sara Kuivisto sijoittui Belgradin MM-hallikisojen 1 500 metrillä 11:nneksi. Kuiviston loppuaika oli 4.12,79, jolla hän jäi reilut kuusi sekuntia helmikuussa juoksemastaan Suomen ennätyksestä.

Kilpailun voitti Etiopian Gudaf Tsegay kisaennätyksellä 3.57,19. Axumawit Embaye ja Hirut Meshesha varmistivat Etiopialle juoksussa kolmoisvoiton.

Matkan halli-ME:n viime talvena juossut Tsegay säntäsi kilpailun johtoon kilpailun alussa ja karkasi samalla pääjoukosta. Hän voitti kilpailun yli viiden sekunnin erolla Embayeen.

Kuivisto oli hyvissä asemissa kilpailun puolimatkaan ennen kuin alkoi uupua kovassa vauhdissa. Hänen 800 metrin väliaikansa oli 2.11,34.

– Tuo oli kyllä minulta surkea suoritus. Tänään ei ollut minun päiväni, oli todella vaikeaa, Kuivisto kertoi Yle Urheilulle puhelimitse Belgradista.

– Minun olisi pitänyt jaksaa tuossa vauhdissa. En tiedä, mutta tuntuu, että minuun on iskenyt joku pöpö, sillä minulla oli jo eilen ihan järkyttävän huono olo. Tuntuu, että joku vatsatauti voi olla päällä, mikä söi myös tänään paukut, hän harmitteli pettyneen kuuloisena.

Kuivisto jatkoi, ettei perjantain kova karsintajuoksu olisi ainakaan normaalitilanteessa vaikuttanut hänen finaalikuntoonsa. Hän korosti, että on normaalistikin kisoissa juossut kovia juoksuja peräkkäisinä päivinä.

– Nyt kun on selkeästi kipeä olo, niin uskon, että joku tauti selkeästi haittasi tätä kilpailuani, hän pohti.

Lue myös:

Suomalaisnaiset vireessä MM-halleissa! Lotta Kemppinen pinkoi lähelle SE-aikaa – iloinen perustasostaan: "Lupaa todella hyvää kesää varten"

Viimein mitali? Suomen joukkueen tähtenä tykkikunnossa oleva ennätyskone – asiantuntija kertoo, mitä yleisurheilun MM-hallikisoista voi odottaa

Sara Kuivisto juoksi uuden Suomen ennätyksen, vaikka voimia kului ahtaassa tilassa sähläämiseen: "Juoksuna se oli huono, hirveän levoton"

Suosittelemme sinulle