Hyppää sisältöön

Mediatiedot: Mariupolin asukkaita lähetetty Venäjälle – lue tästä kolme keskeistä illan ja yön tapahtumaa Ukrainassa

Mykolajivin kaupunkiin tehtiin lauantain aikana lukuisia ilmaiskuja, viranomaiset kertovat. Mariupolissa taistelut ovat vaikeuttaneet aiemmin tällä viikolla pommituksessa tuhoutuneen teatterin raunioissa olevien ihmisten pelastamista.

Teatterirakennus on raunioina Mariupolissa Venäjän ilmaiskun jäljiltä.
Venäjän ilmaiskussa keskiviikkona Mariupolissa tuhoutunut teatteri kuvattuna lauantaina julkaistussa satelliittikuvassa. Raunioista etsitään yhä ihmisiä, mutta taistelut Mariupolin kaduilla hidastavat pelastustöitä. Kuva: AFP / Lehtikuva
Kai Jääskeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Koostimme tähän juttuun kolme edellisillan ja viime yön tärkeintä tapahtumaa liittyen Venäjän hyökkäykseen Ukrainassa.

Mykolajiviin tehtiin lukuisia ilmaiskuja lauantaina

Venäläisjoukot tekivät lukuisia ilmaiskuja Mykolajivin kaupunkiin Ukrainassa lauantaina, kertovat paikalliset viranomaiset.

Viranomaisten mukaan kaupungissa ei edes ehditty tehdä hälytyksiä, kun ilmaiskut olivat jo alkaneet.

Viranomaiset eivät ole osannut kertoa ilmaiskujen aiheuttamien tuhojen laajuudesta tai mahdollisten kuolonuhrien määrästä.

Mariupolissa kaupungin keskustaan perjantaina edenneet venäläisjoukot ovat jatkaneet taisteluita ukrainalaisia vastaan, kertoi kaupungin pormestari lauantaina.

Taistelut ovat vaikeuttaneet aiemmin tällä viikolla pommituksessa tuhoutuneen teatterin raunioissa ansassa olevien ihmisten pelastamista.

Mariupolin pormestari: Kaupungin asukkaita on lähetetty Venäjälle

Uutistoimisto AP:n mukaan Mariupolin kaupungin valtuusto kertoi lauantaina, että useita tuhansia piiritetyn kaupungin asukkaita on lähetetty väkipakolla Venäjälle.

BBC:n mukaan asiasta on kertonut myös Mariupolin pormestari Vadym Boitshenko.

Viestipalvelu Telegramissa Boitshenko sanoi, että jotkut oli lähetetty eteenpäin syrjäisiin venäläisiin kaupunkeihin. Muiden kohtalosta ei hänen mukaansa ole tietoa.

Sekä AP että BBC kertovat, ettei väitettä asukkaiden siirtämisestä ole vielä kyetty vahvistamaan.

Noin 300 000 ihmistä on loukussa Mariupolissa, jossa ruoka- ja lääkevarastot ovat hupenemassa.

Ukrainalaiskaupungeista evakuoitiin lauantaina 6 623 ihmistä humanitaarisia käytäviä pitkin lauantaina, presidentin kanslian varapäällikkö Kyrylo Tymošenko sanoo.

Tymošenkon mukaan piiritetystä Mariupolista saatiin evakuoitua 4 128 ihmistä.

“Venäjä epäonnistunut Ukrainan ilmatilan hallitsemisessa”

Venäjä ei ole onnistunut saamaan Ukrainan ilmatilaa hallintaansa, sanoo Britannian puolustusministeriö tuoreimmassa tiedustelupäivityksessään.

Asiasta kertoivat muun muassa BBC ja Guardian.

Ministeriön mukaan Ukrainan ilmatilan saaminen hallintaan on ollut yksi Venäjän päätavoitteista hyökkäyksen alusta lähtien.

– Heidän (Venäjän) jatkuva epäonnistuminen yrityksissään on latistanut merkittävästi operaation edistymistä, ministeriön päivityksessä sanotaan.

Ministeriön lausunnossa todetaan myös, että Venäjä joutuu tällä hetkellä turvautumaan suurelta osin kaukolaukaistaviin aseisiin.

Suosittelemme