Hyppää sisältöön

Senni Salmisen valmentajalta hurja lupaus – Matti Mononen tanssii balettia ja tekee rääkkitreenin, jos Salminen voittaa arvokisamitalin

Matti Mononen lisäsi panoksia yleisurheilun superkesään. Hänen valmennettavallaan Senni Salmisella on kovat tavoitteet kesän EM- ja MM-kisoihin.

Matti Monoselta kova lupaus Senni Salmiselle
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Kolmiloikkaaja Senni Salmisella on melkoinen panos tulevaan yleisurheilun superkesään, joka sisältää sekä MM-kisat että EM-kisat. Sen takasi Salmisen valmentaja Matti Mononen Ylen Urheilustudiossa.

Kovasta treenaamisestaan tunnettu entinen seiväshyppääjähuippu Mononen kertoi tekevänsä aikamoisen rääkkiharjoituksen, jos Salminen ottaa tulevana kesänä arvokisamitalin.

Mononen lupaa tehdä harjoituksen, johon hän ei koskaan uskonut enää palaavansa. 60 metriä askelkyykkykävelyä 100 kilon painolla.

Treeni on siinä mielessä tuttu, koska Salminen ja Mononen ovat tehneet rääkkitreeniä aiemmin ennen lähtöä joulunviettoon. Salminen on itse tehnyt treenin 60 kilolla.

Lisäksi Mononen lupasi tehdä myös toisen asian arvokisamitalin tullessa. Sen sai Salminen itse päättää Urheilustudiossa. Salminen päätti, että Mononen joutuu menemään balettitunnille ja tekemään treeniryhmän edessä balettiesityksen.

– Jos mietin, kuinka paljon olen hypännyt ja millä tuloksilla arvokisoissa otetaan mitaleita, vähemmän kuin mitalin toivominen olisi itsensä aliarviointia, kolmiloikan SE-nainen Salminen sanoi asetelmasta Urheilustudiossa.

Matti Mononen on ennenkin joutunut lunastamaan kovia lupauksiaan. Viime kesänä Mononen lupasi juosta 400 metriä seipään kanssa alle minuutissa, jos Salminen tekee kolmiloikain Suomen ennätyksen. Salminen loikkasi uuden SE:n heti kauden avauskisassaan.

Katso, kuinka Matti Mononen juoksi 400 metriä seipään kanssa

Salmisen piti olla mukana päättyneellä viikolla MM-hallikisoissa Belgradissa, mutta hän jätti kisat väliin varotoimenpiteenä. Nyt on jo aloitettu treenit kohti kesää.

– Ei onneksi mitään vakavaa. Säikähdyksellä selvittiin, Salminen sanoi.

Sunnuntaina MM-halleissa nähtiin nimenomaan naisten kolmiloikassa melkoinen tulos. Yulimar Rojas loikki maailmanennätyksen 15,74. Senni Salmisen Suomen ennätys viime kesältä on 14,63.

Salminen ei yllättynyt venezuelalaisen Rojasin hirmuhypystä.

– Tosi inspiroivaa. Rojasilla ei ole mitään rajoja. Hyppy viedään niin pitkälle kuin mahdollista. Tosi siistiä seurata, Salminen totesi.

Lue myös:

Armand Duplantis teki sen taas! Katso huima suoritus, jolla ruotsalainen rikkoi seiväshypyn maailmanennätyksen

Hurja maailmanennätys! Yulimar Rojasin täydellistä ylivoimaa, Kristiina Mäkelälle jäi finaalista hampaankoloon

Sara Kuivisto jäi 11:nneksi MM-hallikisojen 1 500 metrillä – suomalainen kertoi voineensa eilisestä saakka hyvin huonosti: "Minuun on iskenyt joku pöpö"

Suosittelemme