Hyppää sisältöön

Raahen kultakaivoksen lomautusten kesto tarkentui: Otso Gold varautuu kolmen kuukauden tuotantopaussiin

Pahasti velkaantunut kaivosyhtiö karsii kulujaan ja siirtyy ylläpitotilaan. Töihin jää parikymmentä ihmistä, kun vielä joulukuussa Raahessa oli yli sata työntekijää. Yhtiö on ilmoittanut pisimmillään kolmen kuukauden lomautuksista.

Mies kävelee kulkusillalla poispäin. Vasemmalla puolella kaivoksen rikastamon malmin murskausrumpuja,
Raahen kultakaivos on ylläpitotilassa, jolloin töissä on parikymmentä työntekijää varmistamassa kaivoksen turvallisuuden. Kuva: Risto Degerman / Yle
Risto Ukkonen

Otso Gold kertoi kaivoksen ylläpitovaiheeseen liittyvistä lomautuksista jo aiemmin maaliskuussa. Nyt lomautusten kestot ovat tarkentuneet enintään 90 päivään.

Kulujaan karsiva kultakaivos ajaa tuotantonsa alas maaliskuun aikana. Sitä seuraavassa ylläpitotilassa töihin jää parikymmentä ihmistä, kun joulukuussa henkilöstömäärä oli vielä yli sata.

Jos lomautukset kestävät kolme kuukautta, kullantuotanto voisi olla ajankohtaista aikaisintaan kesällä. Silloin ratkeaa yrityssaneerausmenettelyssä olevan Otso Goldin tulevaisuus muutoinkin, kun ehdotus velkajärjestelyistä valmistuu viimeistään toukokuun lopulla.

Otso Gold hakee helpotusta lähes 140 miljoonan euron velkoihinsa. Kaivosyhtiö avasi Raahen kultakaivoksen virallisesti syksyllä, mutta ajautui pian syviin talousvaikeuksiin, kuten aiemmatkin laivosyhtiöt Raahessa runsaan kymmenen vuoden aikana.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle