Hyppää sisältöön

Suomen Teatterit ry ja Suomen Sinfoniaorkesterit ry vetoavat Kemin teatterin ja orkesterin puolesta: "Ilman kulttuuria ei ole tulevaisuutta"

Teattereiden ja sinfoniaorkestereiden yhdistysten mukaan paikallisesti tuotettu kulttuuri vahvistaa yhteisöllisyyttä ja lisää alueellista veto- ja pitovoimaa.

Kemin kaupunginteatterin kevään esitysten infotilaisuus
Sirpa Filppa näyttelee Frida Kahloa Kemin kaupunginteatterin esityksessä. Arkistokuva. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Jarno Tiihonen

Suomen Teatterit ry ja Suomen Sinfoniaorkesterit ry vetoavat Kemin kaupunginteatterin ja kaupunginorkesterin säilyttämisen puolesta.

– Me Suomen Teatterit ry ja Suomen Sinfoniaorkesterit ry pyydämme teitä Kemin kaupungin päättäjät säästämään Kemin kaupunginteatterin ja Kemin kaupunginorkesterin lakkautukselta. Ilman taidetta ja kulttuuria ei ole tulevaisuutta, kirjoitetaan kannanotossa.

Yhdistykset perustelevat kantaansa sillä, että paikallisesti tuotettu kulttuuri vahvistaa yhteisöllisyyttä ja lisää alueellista veto- ja pitovoimaa. Lisäksi taide ja kulttuuri lisäävät ihmisten hyvinvointia ja vahvistavat kykyä oppia.

Yhdistysten mukaan kerran lakkautettua teatteria tai orkesteria on erittäin vaikeaa saada takaisin. Ne myös toteavat, että lakkautusten seurauksena Kemi menettäisi vuosittain noin miljoona euroa esittävälle taiteelle osoitettuja valtionosuuksia.

Kemin johtavat virkamiehet ovat esittäneet teatterin ja orkesterin lopettamista. Hyvinvointilautakunta käsittelee asiaa tiistaina 22. maaliskuuta.

Lue myös: Kemissä esitetään teatterin ja orkesterin lopettamista – kouluverkon pohjaksi vain yksi yläkoulu

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle