Hyppää sisältöön

Mikkelin Naisvuoren uimahallin puolesta kerätty 300 nimen adressi – aktiiviuimari: "Mitä enemmän ikää on mittarissa, sitä tärkeämpää on liikkua"

Mikkelin raju säästökuuri uhkaa iskeä myös uimahalleihin. Uimahallin lakkauttaminen vietiin lisäselvitykseen maanantaisessa kaupunginhallituksen kokouksessa. Aktiiviharrastajat ovat keränneet adressia puolustaakseen Naisvuoren uimahallia.

Sirkka Rytkönen Naisvuoren uimahallin sisäänkäynnin luona kädessään kävelysauvat.
Sirkka Rytkönen on huolissaan tutun uimapaikan tulevaisuudesta. Kuva: Markku Tuhkanen / Yle
Markku Tuhkanen,
Milka Krogerus

Mikkelin Naisvuoren uimahallilla on kerätty adressia uimahallin säilyttämisen puolesta. Viime viikolla esitetyistä kaupungin säästökohteista varsinkin Naisvuoren uimahallin lakkauttaminen sai mikkeliläiset takajaloilleen.

Kaupunginhallituksen maanantaisella päätöksellä uimahalli sai pari kuukautta armonaikaa, mutta vielä ei olla selvillä vesillä. Päätöksiä uimahalleista ja muista säästökohteista tehdään kesäkuussa.

Naisvuoren uimareiden puuhanainen Sirkka Härkönen kertoo uimareiden kääntävän katseita nyt kovasti kaupungintalon suuntaan: mietittivätkö päättäjät ollenkaan ihmisten liikuntamahdollisuuksia?

– Vesiliikunta on tärkeää lapsille, aikuisille ja meille ikäihmisille. Mitä enemmän ikää on mittarissa, sitä tärkeämpää on liikkua, että pysytään kunnossa ja voi asua kotona, eikä tarvita hoitopaikkoja. Se on tärkeää myös kaikenikäisten elämänlaadulle, Härkönen sanoo.

Naisvuoren uimahallilla kerätty monisivuinen adressi, jossa on käsinkirjoitettuja nimiä.
Naisvuoren uimahallin puolesta tehdyn adressin on allekirjoittanut jo noin 300 henkilöä. Kuva: Markku Tuhkanen / Yle

Härkönen on muiden uimareiden kanssa kerännyt adressin, jossa on jo noin 300 nimeä. Adressi luovutetaan kaupunginjohtaja Timo Haloselle ja valtuuston puheenjohtaja Oskari Valtolalle ennen valtuuston kokousta maanantaina 28. maaliskuuta.

– Toivottavasti meitä on tavalla tai toisella aidosti kuultu. Kaupungin pitää osata laskea myös se, mitä maksaa, jos ihmiset ei liiku.

Myös Tanhuvaaran urheiluopiston mikkeliläislähtöinen toimitusjohtaja Toni Roponen pyörittelee päätään kaupungin leikkauslistan äärellä. Roposen mukaan ikääntyvässä Itä-Suomessa olisi aika kääntää päätökset ihan päälaelleen.

– Palveluja ei pitäisi sulkea, vaan päinvastoin pitäisi löytää keinoja, jotka aktivoi ihmisiä käyttämään enemmän palveluita ja liikkumaan itsenäisesti. Naisvuori on hyvä esimerkki siitä, että sinne voi ikäihminenkin mennä ilman apuvoimia.

Roponen korostaa, että arkiliikunta on tutkitusti tärkeää ihmisen terveyden kannalta ja varsinkin kuntoutuksen näkökulmasta.

– Kaikki muutkin liikuntapaikat on tärkeitä tulevaisuuden kannalta. On olemassa paljon tutkittua tietoa siitä, että liikunnan avulla saadaan valtavia säästöjä.

Suosittelemme sinulle