Hyppää sisältöön

Kunta-alan lakko on tuonut soppatykin rovaniemeläisen koulun pihalle – ruokittavana käy 900 lasta ja nuorta

Torstaina tarjolla on perinteistä torstai-keittoa eli hernerokkaa.

Yrittäjä Matti Henttunen jakaa koululaisille soppatykillä tehtyä keittoa Napapiirin ala-asteella Rovaniemellä.
Yrittäjä Matti Henttunen jakaa koululaisille soppatykillä tehtyä keittoa Napapiirin ala-asteella Rovaniemellä. Kuva: Rainer Hiuspää / Kuvaraito
Riikka Rautiainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Rovaniemellä ruokitaan osa koululaisista soppatykin avulla kunta-alan lakon takia. Nivavaaran ala- ja yläasteen oppilaille ja henkilökunnalle on tarjolla keittolounas soppatykistä kahden päivän ajan.

– Nyt on tarjolla pikkuisen hyvää hernekeittoa ja eilen oli tarjolla maan mainiota makkarakeittoa, kuvailee aktiivinen reserviläinen Matti Henttunen.

Hänen mukaansa hernekeiton valmistaminen alkoi jo viime yönä. Keskiviikkona koulun pihalla kävi ruokittavana noin 900 ihmistä ja samaan määrään on varauduttu myös torstaina.

Henttunen kertoo, että kaupungin henkilöstöjohtaja kysyi reserviläisiä avuksi, kun tieto lakon alkamisesta tuli.

– Tavaroita ei ehtinyt tilata etukäteen, joten piti mennä tukkuun ja katsoa sen mukaan, mitä löytyy kylmähuoneista. Tahti on ollut nopea, mutta me olemme touhunneet aika rutiininomaisesti jo monta vuotta, kuvailee Henttunen.

Kunta-alan lakon aikana monia Rovanieman kaupungin palveluita tuotetaan rajoitetusti. Koululaisia on pyydetty ottamaan kouluun myös omia eväitä.

Kunta-alan lakko: Rovaniemellä pyydetään osaa koululaisista tuomaan omat eväät – varsinkin erityisruokavalioiden tarjoaminen vaikeutuu

Julkisten alojen ammattiliitot lakkoilevat Rovaniemellä parempien palkkojen ja työolojen puolesta

Lapin keskussairaalassa on siirretty noin 140 toimenpidettä ja tutkimusta lakon vuoksi – potilaiden turvallisuus ja ruokailu on varmistettu

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme