Hyppää sisältöön

Päiväpostia jaetaan huhtikuusta alkaen nykyistä harvemmin Helsingissä ja Tampereen seudulla

Muutoksen myötä päiväposti jaetaan joko kahtena tai kolmena päivänä viikossa. Aamun sanomalehtien jakeluun ei tule muutoksia.

Postia postinjakajan laukussa.
Postimerkilliset lähetykset jaetaan postilain mukaisesti. Vuoropäiväjakelu ei koske pakettien jakelua. Kuvituskuva. Kuva: Matti Myller / Yle
Tiina Karppi

Postin vuoropäiväjakelu alkaa Helsingissä (siirryt toiseen palveluun) ja Tampereen seudulla (siirryt toiseen palveluun) maanantaina 4. huhtikuuta.

Muutoksen myötä Helsingissä sekä Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Tampereen ja Ylöjärven 33-alkuisilla postinumeroalueilla päiväposti jaetaan joko kahtena tai kolmena päivänä viikossa.

Aamun sanomalehtien jakeluun ei tule muutoksia, vaan niitä jaetaan edelleen kaikkina viikonpäivinä. Varhain aamulla jaettavien sanomalehtien mukana voidaan jakaa myös osa päiväpostista.

Alueellisessa vuoropäiväjakelussa postia jaetaan postinumeropareittain vuoropäivinä. Viikon aikana esimerkiksi yhdellä postinumeroalueella jaetaan päiväpostia maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina, ja sen parina olevalla postinumeroalueella samalla viikolla tiistaina ja torstaina. Seuraavalla viikolla jakelupäivät vaihtuvat. Rytmi toistuu kahden viikon jaksoissa.

Postia jaetaan edelleen seitsemänä päivänä viikossa asiakkaiden kanssa sovitun jakeluaikataulun mukaisesti. Postimerkilliset lähetykset jaetaan postilain mukaisesti. Vuoropäiväjakelu ei koske pakettien jakelua.

Vuoropäiväjakelun tavoitteena on vähentää Postin hiilijalanjälkeä. Postinjakelun uudistaminen auttaa myös pidentämään paperipostin elinkaarta, Posti toteaa tiedotteessaan.

Suosittelemme sinulle