Hyppää sisältöön

Syyttäjät haluavat Jari Aarnion tapauksen korkeimman oikeuden puntaroitavaksi

Helsingin hovioikeus vapautti Aarnion helmikuussa murhasyytteestä, joka liittyi vuonna 2003 tapahtuneeseen Vuosaaren palkkamurhaan.

Kuvassa on Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2020.
Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2020. Kuva: Silja Viitala / Yle
Tiina Salumäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Syyttäjät ovat päättäneet jättää valituslupahakemuksen korkeimpaan oikeuteen Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion kaatuneesta murhasyytteestä.

Aarnio ja entinen rikollispomo Keijo Vilhunen olivat syytettyinä vuonna 2003 tapahtuneesta Vuosaaren palkkamurhasta.

Molemmille vaadittiin elinkautista vankeusrangaistusta. Hovioikeus vapautti helmikuussa Aarnion lisäksi myös Vilhusen murhasyytteestä. Vilhusen vapauttavaan tuomioon syyttäjä ei ole ilmoittanut hakevansa valituslupaa.

Joulukuussa 2020 Helsingin käräjäoikeus puolestaan tuomitsi Aarnion elinkautiseen mutta ei Vilhusta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe perustelee valitusluvan hakemista sillä, että ennakkopäätös olisi tärkeä, koska vastaavanlaisista tapauksista ei juuri ole oikeuskäytäntöä.

– Syyttäjien valituksessa on lähdetty siitä, että Aarnio tiesi tekeillä olevasta murhasta, ja asemassaan poliisimiehenä hänen olisi pitänyt ryhtyä toimiin sen estämiseksi, syyttäjien tiedotteessa sanotaan.

Hovioikeus katsoi jääneen näyttämättä, että Aarniolla olisi ollut kysymyksessä olevasta henkirikosuhasta ja sitä koskevista suunnitelmista sellaista tietoa, että uhri on ollut välittömässä hengenvaarassa, jollei tilanteeseen puututa.

Hovioikeuden mukaan Aarnion ei näytetty tienneen, missä ja milloin tai millä tavoin Volkan Ünsal oli suunniteltu tappaa.

Murhasta on jo aiemmin tuomittu neljä miestä.

Lue lisää aiheesta:

Hovioikeus vapautti Jari Aarnion murhasyytteestä: ei tiennyt suunnitelmasta eikä ollut velvollinen estämään palkkamurhaa – Aarnio tyytyväinen tuomioon

Jari Aarnio on syyllinen murhaan – käräjäoikeus tuomitsi ex-poliisipomon elinkautiseen ja vapautti rikollispomon 17 vuoden takaisesta teosta

Suosittelemme