Hyppää sisältöön

Koronarokotteesta kieltäytynyt NBA:n supertähti Kyrie Irving saa vihdoin pelata kotipelejä – taustalla New Yorkin pormestarin tuore linjaus

Koripalloilija Kyrie Irving ei ole koko kaudella saanut tehdä työtään New Yorkissa, koska hän ei ole ottanut koronarokotetta. Vieraskentällä Irving on pelannut tällä kaudella 20 NBA-ottelua.

Koripalloilija Kyrie Irving.
Kyrie Irving on saanut pelata Floridassa ja muilla vieraspelipaikkakunnilla, mutta ei New Yorkissa. Kuva: IMAGO/Sports Press Photo/ All Over Press
Joska Saarinen

New Yorkin pormestari Eric Adams linjasi tällä viikolla, että rokottamattomat urheilijat ja esiintyjät saavat tehdä jatkossa työtään poikkeusluvalla.

Tämä on hyvä uutinen muun muassa Brooklyn Netsin koripallojoukkueen supertähdelle Kyrie Irvingille, joka ei ole tällä kaudella voinut pelata kotiotteluita.

Vielä aiemmin Adams oli sitä mieltä, että Irvingin kaltaisille tähdille poikkeusluvan myöntäminen "antaisi väärän viestin" kaupunkilaisille.

New York vetää tiukkaa rokotelinjaa. Moni kaupungin työntekijä on menettänyt työnsä, koska he eivät ole suostuneet ottamaan rokotetta.

Nyt Adams pyörsi kuitenkin päätöksensä. Hän perustelee tuoretta päätöstä sillä, että haluaa asettaa New Yorkin urheilijat ja esiintyjät "samalle pelikentälle" muiden kilpailijoiden kanssa.

Pormestari Adams pitää epäreiluna, että koti- ja vierasjoukkueen pelaajille on ollut urheilussa eri säännöt. New York ei ole voinut estää vierasjoukkueita peluuttamasta rokottamattomia pelaajia.

Brooklyn Netsin supertähti Kyrie Irving nousi otsikoihin ennen kauden alkua, kun hänen rokottamattomuutensa oli esillä.

Urheilumedia Athleticin mukaan Irving ei ole rokotevastainen, vaan hän vastustaa rokotepakkoa.

Kauden alussa Irving ei osallistunut lainkaan Brooklyn Netsin toimintaan, kun seura halusi hänen olevan mukana joko täysillä tai ei ollenkaan.

Irving palasi NBA:han tammikuussa, kun Nets pyörsi päätöksensä vähentääkseen pelaajiensa kuormitusta.

Irving on pelannut tällä kaudella 20 ottelua, kun NBA:n runkosarja lähenee loppuhuipennustaan. Runkosarja päättyy 10. huhtikuuta.

Nyt Irving pääsee vihdoin pelaamaan kotiyleisön edessä.

– Tätä on odotettu pitkään. Tämä on jännittävää aikaa Brooklyn Netsin faneille ja newyorkilaisille, kun he pääsevät näkemään yhden omistaan kotiparketilla, sanoi Netsin tähtipelaaja Kevin Durant ESPN:lle.

Irving ei ole vielä kommentoinut päätöstä julkisesti.

Brooklyn Nets pelaa seuraavan kotiottelunsa Suomen aikaa varhain maanantaina Charlotte Hornetsia vastaan.

Lue myös:

Yli 90 prosenttia Pohjois-Amerikan ammattilaissarjojen urheilijoista on rokotettu – "Urheilijat olivat todella kiinnostuneita saamaan tietoa terveysuhasta"

Koronarokotteesta kieltäytynyt Kyrie Irving sivuun juuri ennen kauden alkua – NBA-tähti näkee rokotteen henkilökohtaisena valintana

Suosittelemme sinulle