Hyppää sisältöön
Max Verstappen tuulettaa voittoa.
Max Verstappen juhlii kauden toisen F1-kisan voittoa. Kuva: Formula 1 / Getty Images

Yle seurasi F1-kauden toista kisaa: Max Verstappen voitti upeassa kaksinkamppailussa Charles Leclercin | Näin Saudi-Arabian osakilpailu eteni

Yle Urheilu seurasi tässä artikkelissa kauden toisen F1-viikonlopun tapahtumia.

Tekijät

Lopputulokset – Saudi-Arabian GP

1. Max Verstappen, Red Bull Racing 2. Charles Leclerc, Ferrari, +0,549 3. Carlos Sainz, Ferrari, +8,097 4. Sergio Perez, Red Bull Racing, +10,800 5. George Russell, Mercedes, +32,732 6. Esteban Ocon, Alpine, +56,017 7. Lando Norris, McLaren, +56,124 8. Pierre Gasly, AlphaTauri, +62,946 9. Kevin Magnussen, Haas F1 Team, +64,308 10. Lewis Hamilton, Mercedes, +73,948 11. Guanyu Zhou, Alfa Romeo, +82,215 12. Nico Hülkenberg, Aston Martin, +91,742 13. Lance Stroll, Aston Martin, +1 kierros

Keskeyttäneet:

14. Alexander Albon, Williams 15. Valtteri Bottas, Alfa Romeo 16. Fernando Alonso, Alpine 17. Daniel Ricciardo, McLaren 18. Nicholas Latifi, Williams 19. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

Mika Halonen

Ei rangaistuksia kärkikuskeille

Aiemmin kerrottiin, että F1-kisan tuomaristo tutkii Ferrarin Carlos Sainzin, Red Bullin Sergio Perezin ja Haasin Kevin Magnussenin ajonopeuksia. Kyse oli siitä, hidastivatko kuljettajat tarpeeksi keltaisten varoituslippujen aikana.

Rangaistuksia ei jaettu, kertoo muun muassa Autosport.

– Tuomaristo tutki, hidastiko jokainen kuljettaja vauhtia yhden keltaisen lipun vuoksi kierroksella 49 ja kaksoiskeltaisen lipun vuoksi kierroksella 50. Datan tarkastelun jälkeen päätimme, ettei lisätutkimuksia tai toimenpiteitä tarvita, kerrotaan Kansainvälisen autoliiton tiedotteessa.

Niinpä ainoaksi rangaistukseksi jäi Alexander Albonin saama lähtöruuturangaistus seuraavaan kisaan. Albon tulkittiin syylliseksi törmäykseen Lance Strollin kanssa kisan lopussa.

Mika Halonen

Albonille lähtöruuturangaistus seuraavaan kisaan

F1-kisan tuomaristo on tulkinnut Williamsin Alexander Albonin syylliseksi hänen ja Aston Martinin Lance Strollin törmäykseen kisan loppuhetkillä.

Albon saa kolmen lähtöruudun rangaistuksen seuraavaan kisaan eli 10. huhtikuuta ajettavaan Australian osakilpailuun.

Albon joutui kolarin vuoksi keskeyttämään, mutta hän tai Stroll eivät enää olleet mukana taistelussa pistesijoista.

Mika Halonen

Tässä pistetaulukot kahden kisan jälkeen

Tässä ovat kuljettajien ja valmistajien pistetaulukot kahden ensimmäisen kisan jälkeen, ellei tuomariston tutkinta illan tapahtumista muutoksia aiheuta.

Kuljettajien MM-sarjan tilanne (2/23):

1. Charles Leclerc, Ferrari, 45 pistettä 2. Carlos Sainz, Ferrari, 33 3. Max Vertappen, Red Bull, 22 4. George Russell, Mercedes, 22 5. Lewis Hamilton, Mercedes, 16 6. Esteban Ocon, Alpine, 14 7. Sergio Perez, Red Bull, 12 8. Kevin Magnussen, Haas, 12 9. Valtteri Bottas, Alfa Romeo, 8 10. Lando Norris, McLaren, 6 11. Yuki Tsunoda, AlphaTauri, 4 12. Pierre Gasly, AlphaTauri, 4 13. Fernando Alonso, Alpine, 2 14. Guanyu Zhou, Alfa Romeo, 1

Valmistajien tilanne (2/23):

1. Ferrari, 78 pistettä 2. Mercedes, 38 3. Red Bull, 37 4. Alpine, 16 5. Haas, 12 6. Alfa Romeo, 9 7. AlphaTauri, 8 8. McLaren, 6 Aston Martin ja Williams, 0

Joska Saarinen

Tuomaristo tutkii viimeisten kierrosten tapahtumia

Muun muassa Motorsport ja Autosport kertovat, että kilpailun tuomaristo tutkii kierrosten 49 ja 50 tapahtumia.

Kierroksilla käytettiin tuplakeltaisia lippuja, joilla varoitettiin radalla olevasta romusta. Romua oli tullut Lance Strollin ja Alexander Albonin kolarista.

Tuomaristo tutkii myös Ferrarin Carlos Sainzin, Red Bullin Sergio Perezin ja Haasin Kevin Magnussenin ajonopeuksia. Kyse on siitä, hidastivatko kuljettajat tarpeeksi tuplakeltaisten aikana.

Mika Halonen

Kilpailun kakkonen, Charles Leclerc: "Kylläpä nautin!"

Tiukka voittotaisto oli myös MM-sarjan pisteissä kärjessä jatkavan Charles Leclercin mieleen.

– Ei riittänyt tänään, mutta voi että, kuinka nautinkaan tästä kisasta! Kovaa kisaamista, mutta reilua, kaikkien kisojen pitäisi olla tällaisia. Se oli hauskaa, mutta olen tietenkin pettynyt, halusin voittaa tänään.

Mika Halonen

Valtteri Bottas keskeytyksestään: "Lämmöt nousivat yhtäkkiä tosi paljon"

Valtteri Bottas kertoi keskeytyksensä syystä Viaplayn haastattelussa.

– Lämpötilat koneessa alkoivat nousemaan pikku hiljaa, sitten yhtäkkiä tosi paljon. Varikkostopilla katsottiin, että onko jäähdytyssysteemissä jotain roskaa tai vastaavaa. Ei ollut mitään. Jatkettiin, mutta lämmöt vain nousivat. Keskeytin sitten, ettei menetetä moottoria sen takia, kuvaili Bottas.

Siihen mennessä Bottaksen kisa sujui mainiosti. Hän toteaa, että olisi taistellut kuudennesta sijasta.

– Vauhti oli samanlaista kuin Bahrainissa. Se on hyvä enne. Tästä on hyvä mennä eteenpäin. Pisteitä vielä tulee.

Bottakselta kysyttiin, onko alkukauden vahva vauhti yllättänyt.

– Jonkin verran kyllä. Tämä oli lähtökohta kauteen minun mielestä, että tämä olisi se paras skenaario. Talli on pitkään paiskinut töitä tämän auton kanssa, niin sen pitääkin jossain näkyä, ja hyvä, että se näkyy.

Mika Halonen

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kehui Verstappenin kärsivällisyyttä: "Mikä kilpailu"

– Mikä hieno kilpailu, jännittävät viimeiset kierrokset, meillä riitti vauhti juuri ja juuri ottaa voitto kotiin. Se oli Maxilta (Verstappen) kärsivällinen kilpailu, hän piti renkaistaan huolta. Huono onni Checolla (Sergio Perez), kun turva-auto tuli väärään aikaan, ei sille voi mitään. Hän on ajanut loistavasti koko viikonlopun, ja hän saa tästä paljon itseluottamusta, kuvaili Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner.

Mika Halonen

Max Verstappen haastattelussa – "Ei ollut helppoa"

Formula 1.
Max Verstappen pääsi korkeimmalle korokkeelle Ferrari-kaksikon väliin. Kuva: Getty Images

– Hyvä kilpailu, taistelimme kovasti. Piti vain pelata pitkää peliä, renkaat kuluivat melko nopeasti. Se ei ollut helppoa, lopulta onnistuin pääsemään kärkeen. Olen vain todella iloinen tällaisesta kauden käynnistymisestä, iloitsi Red Bullin Max Verstappen voittonsa jälkeen pikahaastattelussa.

Hallitseva maailmanmestari joutui keskeyttämään tekniikkamurheisiin avauskisassa, mutta nousi nyt 25 pisteeseen ja kolmanneksi.

Kuljettajien pisteissä kahden kisan jälkeen kärjessä Ferrarin Charles Leclerc (45 pistettä) ja toisena Ferrarin Carlos Sainz (33 pistettä).

Mika Halonen

Max Verstappen voittaa! Hieno taistelu

Charles Leclerc ja Max Verstappen kävivät huiman taistelun kauden toisen F1-kisan voitosta.

Leclerc häviää Verstappenille lopulta puoli sekuntia (+0,549).

Tämä osoittaa, että vaikka Red Bullin autojen ensimmäinen kisa päättyi tekniikkaongelmien takia keskeytyksiin, vauhtia kyllä löytyy.

Kolmas on Ferrarin Carlos Sainz (+8,097).

Neljäntenä Red Bullin Sergio Perez (+10,800).

Suosittelemme