Hyppää sisältöön

Lewis Hamiltonilta käsittämätön sukellus aika-ajoissa, huonoin suoritus sitten vuoden 2017 – kommentoi Viaplaylle: "Auto oli mahdoton ajaa"

Red Bullin Sergio Perez yllätti Ferrarin kaksikon viimeisellä nopealla kierroksellaan. Saudi-Arabian GP:n paalupaikka on Sergio Perezille koko F1-uran ensimmäinen. Aika-ajot olivat pitkään keskeytettynä Mick Schumacherin hurjan ulosajon takia.

Lewis Hamilton.
Lewis Hamiltonin aika-ajosta tuli valtava pettymys. Kuva: Getty Images
Mika Halonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Red Bullin Sergio Perez, 32, venyi yllätykseen Saudi-Arabian F1-viikonlopun aika-ajoissa. Ferrarin kaksikko hallitsi aika-ajoa siihen saakka, kunnes Perez ajoi viimeisen nopeimman kierroksensa.

Perez venyi 0,025 sekunnin erolla Ferrarin Charles Leclercin edelle. Kolmas oli Ferrarin Carlos Sainz (+0,202).

Red Bullin Max Verstappen oli neljäs. Eli viime viikonlopun kauden avauskisan tapaan neljä nopeinta olivat Ferrarin ja Red Bullin kuskit. Viime viikonloppuna Leclerc lähti paalulta ja voitti kisan.

Valtteri Bottas selvisi hienosti Alfa Romeollaan jälleen kolmanteen aika-ajojen osioon. Hän starttaa kisaan ruudusta kahdeksan.

Aika-ajojen etenemisestä voit lukea tarkemmin tästä linkistä löytyvästä seurannasta.

Sergio Perez.
Sergio Perez juhlii uransa ensimmäistä paalupaikkaa. Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton jäi hämmästyttävästi ensimmäiseen osioon

Jo aika-ajojen ensimmäisessä osiossa saatiin jättiyllätys, kun Mercedeksen seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton sai kellotettua vain 16:nneksi nopeimman ajan. Hamilton jäi hämmentävästi aika-ajojen ensimmäiseen sessioon, viiden hitaimman joukkoon.

Edellisen kerran Hamilton oli jäänyt avausosioon 2017 Brasiliassa.

– Auto oli mahdoton ajaa niillä asetuksilla, jotka valitsin. Se oli minun valinta, tein jotain muutoksia asetuksiin. En tiedä, oliko se syy, mutta auto oli todella epävakaa. Huomenna on pitkä matka, Hamilton totesi Viaplayn lähetyksessä, kun aika-ajot olivat vielä kesken.

Viime viikonloppuna Hamilton oli aika-ajojen viides ja nousi kilpailussa Red Bullin tekniikkamurheiden sekä keskeytysten avittamana kolmanneksi.

Mercedeksen ongelmista kertoo sekin, että vain yksi Mercedeksen voimanlähdettä käyttävä kuljettaja selvisi 10 parhaan joukkoon, eli Mercedeksen George Russell.

Mercedeksen voimanlähteitä käyttävät McLarenin, Aston Martinin ja Williamsin kuskit sekä Hamilton jäivät ulos viimeisestä osiosta.

Schumacherin raju tärsky säikäytti

Toisessa osiossa nähtiin sitten vielä paljon dramaattisempi tilanne. Kun osiota oli jäljellä viitisen minuuttia, Haasin saksalaiskuski Mick Schumacherin auto lähti lapasesta erittäin kovavauhtisessa mutkassa radan keskiosiossa. Auto lähti hallinnasta mutkassa 12, kun Schumacher oli ulkokurvissa kanttikiven päällä. Siitä auto kimposi kylki edellä seinään radan toiselle puolelle.

Mick Schumacher.
Lääkintähenkilökunta nosti Mick Schumacherin autostaan ja hänet kuljetettiin ambulanssilla tarkempiin tutkimuksiin. Kuva: All Over Press

Lähikuvaa Schumacherin autosta, tai hidastuksia törmäyksestä, ei näytetty pitkään aikaan. Vain se näkyi tv:n välityksellä, että ambulanssi oli paikalla. Jonkin ajan kuluttua tv-kuvissa näytettiin, että Schumacheria nostetaan helikopteriin. Samaan aikaan alkoi tulla kuitenkin myös helpottavia uutisia.

Lisää aiheesta: Rajusti seinään ajaneen Mick Schumacherin tilanteesta huojentavaa tietoa – Valtteri Bottakselta upeaa toimintaa hurjan kolarin jälkeen

Haas-talli tiedotti Schumacherin olevan "fyysisesti kunnossa" ja keskustelleensa äitinsä kanssa. Hänet vietiin kuitenkin sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Lue lisää:

Yle seuraa F1-viikonloppua: Mercedes-pomo: ”Meidän on aika herätä” | Perez yllätti kaikki, ensimmäistä kertaa urallaan paalulle | Bottas kahdeksas | Schumacher ei aja sunnuntaina

Mitä aamuyöhön jatkuneessa F1-kuskien hätäkokouksessa puhuttiin? Asiantuntija kuvailee, miten hirveään tilanteeseen "parikymppiset" kuljettajat joutuivat

Lähelle Saudi-Arabian F1-rataa tehtiin ohjusisku, kun autot olivat radalla – kisaviikonloppua jatketaan silti normaalisti

Suosittu Haas-pomo paljastaa Yle Urheilulle, miten sopimus F1-sensaation kanssa syntyi – näin Kevin Magnussen on muuttunut yhdessä vuodessa

Toistuuko järisyttävä F1-mestaruusdraama? Jännitteet yhä olemassa – asiantuntija kertoo, miksi Mercedes-leirin puheita ei pidä kuunnella

Mikä Valtteri Bottasta, 32, motivoi, kun huipputalli vaihtui häntäpään autoon? Suomalainen lähtee F1-kauteen arveluttavasta tilanteesta

Animaatiot näyttävät, miten paljon F1-autot muuttuivat – näillä tavoin kisaamisen odotetaan muuttuvan

Suosittelemme