Hyppää sisältöön

Will Smithin lyönti nousi puheenaiheeksi Hollywoodissa: osa tuomitsee, osa ei

Parhaan miespääosan Oscar-palkinnon voittanut näyttelijä Will Smith suuttui koomikko Chris Rockin vitsailusta ja löi tätä suorassa lähetyksessä avokämmenellä naamaan.

Chris Rock and Will Smith heiluttaa nyrkkiä.
Will Smith nousi maaliskuun Oscar-gaalassa lavalle ja löi koomikko Chris Rockia. Kuva: Rob Latour/Shutterstock/All Over Press
Jussi Mankkinen

Viimeöinen Oscar-gaala synnytti puheenaiheen, joka on saanut sosiaalisen median kuumenemaan. Oscareissa parhaan dokumenttielokuvan palkintoa jakamassa ollut koomikko Chris Rock totesi näyttelijä Will Smithin vaimon Jada Pinkett-Smithin näyttävän siltä, kuin tämä valmistautuisi esiintymään G.I. Jane - eli Sotilas Jane -elokuvan (1997) kakkososassa.

Elokuvassa Demi Moore esiintyy karskina siilitukkaisena naissotilaana, Pinkett-Smith taas sairastaa hiustenlähtöä aiheuttavaa alopeciaa ja hänet nähdään tämän takia usein lyhythiuksisena tai kaljuna.

Will Smith ei tästä tölväisystä pitänyt, vaan käveli lavalle ja löi Rockia kasvoihin. Hollywoodissa episodi, jota aluksi luultiin jopa käsikirjoitetuksi, on herättänyt reaktioita laidasta laitaan.

Will Smithin poika Jaden Smith puolusti isäänsä Twitterissä ja totesi, että "juuri näin me selvitämme tilanteen". Kommentti on saanut aamupäivään mennessä yli 400 000 tykkäystä.

Myös räppäri 50 Cent ihastelee Will Smithin toimintaa ja kuittasi Twitter-kommenttinsa kovaan ääneen nauramista tarkoittavalla LOL-lyhenteellä.

Koomikko Conan O'Brienin tavoin monet kokivat tilanteen sekä huvittavana että absurdina. Näyttelijä LaKeith Stanfieldin mielestä episodi oli "pähkähullu ja surrealistinen".

"Väkivalta ei ole ok"

Monet Hollywood-tähdet olivat myös aidosti järkyttyneitä Will Smithin toiminnasta ja tuomitsivat väkivallan.

– Väkivalta ei ole ok. Jonkun kimppuun hyökkääminen ei ole koskaan vastaus, näyttelijä Sophia Bush kommentoi Twitterissä.

Myös koomikko Kathy Griffin tuomitsi Will Smithin toiminnan.

– On todella huonoa käytöstä rynnätä lavalle ja hyökätä koomikon kimppuun. Nyt meitä koomikoita pelottaa se, kuka haluaa olla seuraava Will Smith.

Oscar-puheessaan, joka tapahtui väkivaltaisen episodin jälkeen, Will Smith pyysi anteeksi (siirryt toiseen palveluun) käytöstään.

– Haluan pyytä anteeksi sekä Akatemialta että kaikilta muilta ehdokkailta.

Smith ei kuitenkaan maininnut erikseen Chris Rockin nimeä.

Will Smithin lyöntiä seuranneista reaktioista on kertonut muun muassa The Guardian (siirryt toiseen palveluun).

Lisää aihepiiristä:

Analyysi: Kun Oscareissa lyödään julkkista tv-kameroiden edessä, palkittuja elokuvia ei muista kukaan

Suosittelemme sinulle