Hyppää sisältöön

Koronatartunnat nousivat jälleen ennätyskorkealle kuntayhtymä Essoten alueella – terveyspalvelujen johtaja: "meidän on vain pakko oppia elämään tämän viruksen kanssa"

Kuntayhtymästä kerrotaan, että koronatartuntojen korkea määrä kuormittaa kovalla kädellä heidän toimintaansa. Esimerkiksi koronatartuntoihin liittyvissä soitoissa on nyt viivettä useampi päivä suurten määrien ja ylityö- ja vuoronvaihtokieltojen vuoksi.

Essoten koronatestaus Mikkelin keskussairaalan edustalla. Taustalla ovi ja teltta, josta pääsee koronanäytteenottoon. Edustalla kyltti, jossa ohjataan koronatestauskseen ja koronarokotukseen.
Essoten koronatestauspiste sijaitsee Mikkelin keskussairaalan pääsisäänkäynnin vieressä. Kuva: Juho Liukkonen / Yle
Juho Liukkonen

Koronatartunnat on palannut taas ennätyskorkealle kuntayhtymä Essoten alueella. Viime viikon aikana Essoten alueella todettiin yhteensä 1802 koronavirustartuntaa.

Määrä on koko pandemia-ajan suurin ja täsmälleen sama kuin neljä viikkoa sitten.

Myös sairaanhoidon kuormitus on lisääntynyt koronan vuoksi. Hoidossa on nyt yhteensä 35 koronaan sairastunutta, joista kolme on tehohoidossa.

– Noin 60 prosenttia heistä on hoidossa koronan takia, ja lopuilla pääasiallinen syy on jokin muu. Osastomme ja päivystys ovat todella kuormittuneita, sillä meidän henkilöstöämme on myös paljon poissa tartuntatautien vuoksi, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Essote kertoo osastonsa ja päivystyksensä olevan todella kuormittuneita myös siksi, koska henkilöstöä on todella paljon poissa tartuntatautien vuoksi.

Seppälä kertoo, että heidän tietoonsa on tullut myös yhä enemmän tapauksia, joissa jo kertaalleen koronatartunnan saanut sairastuu uudelleen.

– Sinänsä tauti kiertää väestössä useaan kertaan osalla ja sitä kautta on hankala nähdä, että tästä epidemiasta olisi ikinä pääsemässä pois, kuntayhtymä Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä uskoo.

– Vahvasti uskon, että korona jää väestössä kiertämään ja aaltoja tullaan näkemään useita tulevina vuosina. Meidän on vain pakko oppia tämän viruksen kanssa elämään. Ehkä sitä toivottaisiin, että valtiovalta ottaisi kantaa nopeasti miten terveydenhuollon kapasiteettia voisi lisätä siten, että ei oltaisi tämänlaisessa tilanteessa tulevissa aalloissa syksynä tai ensi vuonna.

Suosittelemme sinulle