Hyppää sisältöön

Kuhmon kaupungin viime vuoden tulos toteutui ennätyksellisen hyvänä – alijäämät on saatu nyt katettua

Kuhmon kaupungin viime vuoden tulos oli 5,7 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Hyvän tuloksen takana ovat muun muassa poikkeuksellisen hyvät verotulot ja rahoitusarvopapereiden tuotto.

Tiia Korhonen

Kuhmon kaupungin viime vuoden tilinpäätös toteutui ennätyksellisen hyvänä. Kaupungin tulos oli 5,7 miljoonaa euroa ylijäämäinen, eli 5,1 miljoonaa euroa budjetoitua parempi.

Hyvän tuloksen takana oli muun muassa se, että käyttötalouskulut pidettiin kurissa. Lisäksi tulos sisältää poikkeuksellisia tuloeriä, kun verotulot toteutuivat 1,38 miljoonaa euroa ja valtionosuudet 1,29 budjetoitua suurempina. Rahoitusarvopapereiden tuotto ylitti tavoitteet yli 1,9 miljoonalla eurolla.

Kuhmo sai viime vuonna harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen, joka oli 1,45 miljoonaa euroa.

Talousjohtaja Eija Janssonin mukaan Kuhmon taseessa ollut alijäämä on nyt katettu, ja samalla on saatu myös pientä puskuria tulevaa varten.

Positiivisten talouslukujen lisäksi myös toiminnalliset tavoitteet etenivät tilikaudella positiivisissa merkeissä. Kuhmon kaupungin hallinnon uudistus toteutui suunnitellussa aikataulussa. Lautakuntamallista siirryttiin valiokuntamalliin uuden valtuuston aloittaessa työnsä. Kaupungin strategia uudistettiin osallistavaa menetelmää käyttäen. Lisäksi toteutettiin Kuhmon brändiuudistus.

Kuhmon kaupungin viime vuoden tilinpäätös on kaupunginhallituksen käsittelyssä tiistaina 29. maaliskuuta.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele ja katsele mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle