Hyppää sisältöön

Mika Lehtimäki kiistää fyysiset kontaktit

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävästä eronnut Mika Lehtimäki kiistää tiedotteessa epäasialliset fyysiset kontaktit.

Mika Lehtimäki istuu paperilappu käsissään.
Mika Lehtimäki erosi Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävistä maanantaina. Kuva: Lehtikuva
Ossi Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Mika Lehtimäki kertoi maanantaina eroavansa Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävästä. Tiistaina Yle Urheilu kertoi uutta tietoa tapauksen taustoista.

Yle Urheilun saamien tietojen mukaan Lehtimäen epäasiallisesta käytöksestä tehdyssä selvityksessä on noussut esiin myös fyysistä kajoamista. Epäasiallisen käytöksen yhteydessä Lehtimäki on ottanut selvitysten mukaan esiin mahdollisuutensa vaikuttaa henkilön työuraan. Hänen suhtautumisensa henkilöön on lähteiden mukaan muuttunut tapauksen jälkeen.

Lehtimäki kommentoi asiaa keskiviikkona tiedotteessa, jonka on lähettänyt asianajaja Hannu Kalkas. Sen mukaan Lehtimäki haluaa oikaista mediassa esiintyneitä väitteitä.

– Mika Lehtimäen puolelta viestittelyssä, yhteistyössä ja kanssakäymisessä ei ole ollut mitään kaveruutta enempää. Mika Lehtimäki kiistää kaikenlaiset epäasialliset fyysiset kontaktit. Hän kiistää myös väitteet mahdollisuudesta vaikuttaa henkilöiden työuriin, tiedotteessa sanotaan.

Mitä nyt Olympiakomitea? Kuuntele Ylen Uutispodcast:

Olympiakomitea ja urheilujohtamisen ruma kuva – “Tätä pesää ei ole puhdistettu”

Lehtimäki sai Olympiakomitealta syksyllä varoituksen epäasiallisesta käytöksestä. Yle Urheilu kertoi asiasta viime torstaina.

Tiedotteen mukaan Lehtimäelle annetun varoituksen perusteena ovat olleet yöaikaan lähetetyt epäasialliset viestit.

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontuu tänään ylimääräiseen kokoukseen. Asiasta järjestetään tiedotustilaisuus huomenna klo 11. Yle näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä.

Paikalla tiedotustilaisuudessa on Olympiakomitean tiedotteen mukaan puheenjohtaja Jan Vapaavuori.

Lue myös:

Yle Urheilun tiedot: Mika Lehtimäen epäasialliseen käytökseen liittyi myös fyysistä kajoamista – varoituksen salaaminen ei ollut kohteena olleiden naisten toive

Ministeriö haluaa selvityksen Olympiakomitealta

Elisabeth Rehn ja muut urheilussa vaikuttaneet naiset ottavat kantaa valtapelin pimeään puoleen: "Hyvä veli -kerhoille on saatava loppu"

Mika Lehtimäki eroaa Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan pestistä

Suosittelemme