Hyppää sisältöön

Seitsemän urheilijaa nimettiin yleisurheilun MM-joukkueeseen – SE-tykki Sara Kuivisto juoksee jälleen kaksi matkaa

Joukkueeseen nimettiin muiden muassa moukarinheiton tuore suomenennätysnainen Krista Tervo. Moukarikollega Silja Kosonen ja kolmiloikkaaja Senni Salminen ovat MM-kisojen ensikertalaisia.

Sara Kuivisto juoksee kilpaa olympialaisissa.
Sara Kuivisto säväytti viime kesänä Tokion olympialaisissa juoksemalla jokaisessa startissaan uuden Suomen ennätyksen. Kuva: Lehtikuva
Emma Hyyppä

Suomen Urheiluliitto (SUL) on nimennyt ensimmäiset seitsemän urheilijaa kesän MM-kilpailuihin. Maailmanmestaruuksista mitellään Eugenessa Oregonissa 15.–24. heinäkuuta.

– Joukkueeseen valittiin nyt urheilijoita, joilla on tulosraja tehtynä vuodelta 2021, sanoi SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen tiedotteessa.

Kaikki joukkueeseen nimetyt urheilijat olivat mukana viime kesänä Tokion olympialaisissa. Moukarinheittäjä Silja Kososelle, 19, ja kolmiloikkaaja Senni Salmiselle, 26, MM-kisat ovat kuitenkin ensimmäiset.

Tulosrajat tämän vuoden MM-kisoihin ovat ennennäkemättömän kovat, joten osa kilpailupaikoista täytetään Kansainvälisen yleisurheiluliiton (World Athletics, WA) rankingin perusteella.

– Joukkue täydentyy seuraavan kerran toukokuun lopussa tulosrajoja rikkoneiden urheilijoiden osalta, ja sen jälkeen vielä kesä-heinäkuun taitteessa loppujen valintakelpoisten urheilijoiden osalta, Salonen kertoi.

Tulosrajat pitää rikkoa viimeistään 26. kesäkuuta. Samana päivänä sulkeutuu myös ranking.

Suomen joukkueeseen nimetyt urheilijat

Miehet:
Aleksi Ojala, 35 km kävely
Topi Raitanen, 3 000 m esteet

Naiset:
Sara Kuivisto, 800 m ja 1 500 m
Wilma Murto, seiväs
Senni Salminen, kolmiloikka
Silja Kosonen, moukari
Krista Tervo, moukari

Keihäänheittäjä Oliver Helanderilla on MM-kilpailujen tulosraja rikottuna, mutta miesten keihään edustajat valitaan myöhemmin kesän 2022 näyttöjen perusteella. Valintakelpoisia suomalaisheittäjiä on enemmän kuin maakohtainen enimmäismäärä (3).

Yle välittää kanavillaan sekä Eugenen MM-kisat että elokuussa Münchenissä kilpailtavat EM-kisat.

Lue myös:

Armand Duplantis teki sen taas! Katso huima suoritus, jolla ruotsalainen rikkoi seiväshypyn maailmanennätyksen

Senni Salmisen valmentajalta hurja lupaus – Matti Mononen tanssii balettia ja tekee rääkkitreenin, jos Salminen voittaa arvokisamitalin

Sara Kuivisto jäi 11:nneksi MM-hallikisojen 1 500 metrillä – suomalainen kertoi voineensa eilisestä saakka hyvin huonosti: "Minuun on iskenyt joku pöpö"

Krista Tervon "salainen toive" toteutui Portugalissa – moukari lensi uusiin SE-lukemiin

Suosittelemme sinulle