Hyppää sisältöön

Poliisi iski huumeiden katukauppaan Kaakkois-Suomessa – saldona yli 20 epäiltyä ja 80 000 euron huumepotti

Kaakkois-Suomessa on paljastunut viime aikoina useita isoja huumejuttuja. Parin viikon aikana poliisi on ratsannut julkisia paikkoja, joissa on käyty huumekauppaa.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.
Poliisi tehosti huumeiden katukaupan valvontaansa kahden viikonlopun ajan Kaakkois-Suomessa. Kuvituskuva. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle
Jasmina Kauta

Poliisi on ottanut kiinni yli 20 henkilöä liittyen huumeiden katukauppaan Kaakkois-Suomessa.

Kaakkois-Suomen poliisi on paljastanut viime vuosien aikana useita suuria huumerikollisorganisaatioita. Suurempien esitutkintakokonaisuuksien valmistuttua valvontaresursseja on voitu kohdentaa paremmin nyt myös lähempänä huumeiden käyttäjiä toimiviin myyjiin.

Kaakkois-Suomen poliisi keskittyi kahden viikonlopun ajan erityisesti julkisten huumeiden myyntiin käytettyjen paikkojen valvomiseen.

Rikoskomisario Lari Rönkä kertoo, että poliisi on esimerkiksi hakeutunut alueille, joilla tiedetään aiheutuvan häiriöitä. Poliisilla on myös hallussaan tietoja, joita yhdistellään valvonnassa saatuihin havaintoihin.

– Yksinkertaisimmillaan tehdään havainto siitä, että huumeita myytiin toiselle ja sitten otetaan myyjä kiinni. Tehostettu valvonta on ollut havaintojen tekemistä ja henkilöiden käyttäytymisen ja toiminnan tarkkailua, Rönkä kertoo.

Huumeiden katukaupalla tarkoitetaan huumeiden myyntiä suoraan loppukäyttäjälle eli henkilölle, joka aikoo käyttää ostamansa huumeet itse. Katukauppaa voi käydä myös esimerkiksi verkon välityksellä.

Etsintöjä yli 10 kohteessa

Poliisi kohdensi valvontansa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan suurimpien keskusten lisäksi myös esimerkiksi Parikkalaan ja Simpeleelle.

Poliisi tiedottaa paljastaneensa tehostetun valvonnan aikana yli 20 epäiltyä ja tehneensä etsintöjä yli kymmeneen kohteeseen. Etsinnöissä löytyi huumausaineiden lisäksi myös tuhansien eurojen edestä anastettua ja omaisuutta ja yli 5 000 euron edestä käteistä, jonka epäillään olevan peräisin huumeiden myynnistä.

Takavarikoitujen huumeiden katuarvo olisi ollut yli 80 000 euroa. Lista on mittava: 97 kannabiskasvia, yli puolitoista kiloa marihuanaa, 35 grammaa amfetamiinia ja pienempiä määriä LSD-lappuja, ekstaasia, psilosybiinisieniä ja huumaavia lääkkeitä.

Tutkintaa jatketaan pääasiassa nimikkeillä huumausainerikos tai törkeä huumausainerikos.

Lisää aiheesta

"Lappeenrannan miehelle" 12 vuoden tuomio Suomen suurimpiin kuuluvasta huumejutusta – huumeita tuotiin Hollannista kukkalähetysten seassa

FBI:n viestisovellus paljasti jättimäisen huumevyyhdin Suomessa – huumeita vietiin jätesäkeissä kerrostalorappuihin ympäri maata

Huumausainerikollisuus jatkaa paisumistaan Kaakkois-Suomessa – jo kaksi kolmesta rattijuopumustapauksesta liittyy huumeisiin

Poliisi tutki pimeässä verkossa tapahtuvaa huumeiden välitystä – kirjasi seitsemän rikosilmoitusta huumeita verkossa myyvistä henkilöistä Kaakkois-Suomessa

Suosittelemme sinulle