Hyppää sisältöön

Kevään yhteishaussa ensihoitajakoulutus vetovoimaisin Oamkissa – Oulun yliopistossa lääketiede suosituin

Valtakunnallisesti yhteishakuun osallistui noin 138 000 hakijaa, mikä on noin 20 000 vähemmän kuin viime vuonna.

Oulu yliopisto  sisäkuva
Kevään toinen yhteishaku päättyi eilen. Kuva: Marko Väänänen / Yle
Juha Hintsala
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun ammattikorkeakoulusta tavoittelee opiskelupaikkaa noin 9 500 hakijaa eilen päättyneessä kevään toisessa yhteishaussa. Hakijoista vajaa puolet oli merkinnyt Oamkin ensisijaiseksi hakutoiveekseen. Suosituin ala oli aiempien vuosien tapaan sosiaali- ja terveysala.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa hakijamäärillä mitattuna kaikkein suosituin koulutus oli liiketalouden tradenomikoulutus. Kaikkein vetovoimaisin koulutus oli kuitenkin ensihoitajakoulutus.

– Positiivinen yllätys oli, että tekniikan alalla oli useita koulutuksia, joiden hakijamäärät kasvoivat viime kevääseen verrattuna. Esimerkiksi talotekniikan insinöörikoulutukseen haki viidennes enemmän hakijoita kuin viime vuonna, kertoo rehtori Heidi Fagerholm.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa suosituin hakukohde oli viime kevään tapaan sosiaali- ja terveysalan johtaminen ja kehittäminen.

Oulun yliopistoon 17 679 hakijaa kevään yhteishaussa – laskua viime vuoteen verrattuna 2 500 hakijaa

Oulun yliopiston kotimaisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin haki yhteensä 17 679 hakijaa eilen päättyneessä kevään toisessa yhteishaussa. Ensisijaisesti opiskelupaikkaa Oulun yliopistosta hakee 5 529 hakijaa.

Suosituimpia koulutusaloja olivat lääketiede (4 216 hakijaa), kauppatieteet (2 428 hakijaa) ja psykologia (2 343 hakijaa).

Ensimmäistä kertaa haussa mukana ollut uusi oppimistieteiden tutkinto-ohjelma sai 178 hakijaa. Koulutuksesta valmistutaan erityyppisiin kasvatusalan johtamis- ja asiantuntijatehtäviin.

Maisteriohjelmista suosituimpia olivat viime vuosien tapaan terveyshallintotiede (269 hakijaa), hoitotiede (213 hakijaa) ja terveystieteiden opettaja (157 hakijaa) sekä laskentatoimi (118 hakijaa).

Hakijamäärä Oulun yliopistoon laski viime vuoteen verrattuna 2 500 hakijalla. Laskua oli suurimmassa osassa tutkinto-ohjelmia. Erityisesti psykologian tutkinto-ohjelmassa hakijamäärä tasaantui viime vuodesta, jolloin ohjelma oli ensimmäistä kertaa haussa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle