Hyppää sisältöön

Ukrainalaislapsille tuotetaan materiaalia pelkojen käsittelemiseen – materiaali on ilmaiseksi tilattavissa ryhmille joissa on ukrainalaislapsia

Mukana tuottamassa vihkosta on useita eri tahoja, muun muassa vaasalisyritys UPC-print. Ukrainankielistä huolivihkosta on painettu yhteensä yli neljäkymmentätuhatta kappaletta.

Lapsi junan ikkunassa itkee.
Myös Suomeen tulevilla lapsilla on pelkoja, huolia ja sotatraumoja. Kuva: Andrea Carrubba / AOP
Sebastian Björklund
Avaa Yle-sovelluksessa

Useat tahot ovat yhdessä teettäneet huolivihkosen autamaan ukrainalaislapsia huolien ja pelkojen käsittelemisessä ja turvallisuuden tunteen palauttamisessa.

Suojellaan lapsia ry:n ja Fun academyn kehittämä Kip -miehistö käsittelee huolia -vihkonen auttaa ukrainalaislapsia huolien ja pelkojen käsittelemisessä ja turvallisuuden tunteen palauttamisessa.

Maksutta jaettavaa ukrainankielistä huolivihkosta on painettu yhteensä yli neljäkymmentätuhatta kappaletta vaasalaisen UPC-printin toimesta hyväntekeväisyytenä.

Koulut, päiväkodit, avoimen varhaiskasvatuksen toimijat, iltapäiväkerhot, vastaanottokeskukset ja muut lasten kanssa toimivat tahot voivat tilata vihkoja voi tilata ryhmille, joissa on mukana ukrainankielisiä lapsia. Posti toimittaa vihkot perille maksutta.

Vihkoja on saatavilla yhteensä 14 eri kielellä, ja on ladattavissa täältä.

Suosittelemme sinulle