Hyppää sisältöön

Veikkausliigan viihdepaketti nauttii tähtipelaajan paineista – Petteri Forsell aikoo ruokkia viime kauden maalikuninkaan uuteen ennätykseen

Huuhkajistakin tutut Petteri Forsell ja Benjamin Källman muodostavat FC Interin vaarallisen tutkaparin. Liigakausi alkaa lauantaina ja turkulaiset matkaavat Kuopioon.

Jalkapalloilija Petteri Forsell kuvattuna Turussa 30.3. 2022.
Petteri Forsell siirtyi kesken viime kauden Interiin ja viihtyy nyt Turussa. Kuva: Sasha Silvala / Yle
Matias Strozyk
Avaa Yle-sovelluksessa

Tähtipelaaja Petteri Forsell lupaa Interiltä liigakentille viihdettä ja tehokkuutta. Forsell, 31, palasi kotimaan kentille kesken viime kauden ja pelasi vahvan syksyn Interin keskikentällä. Talvella hän teki seuran kanssa jatkosopimuksen ja otti samalla paikkansa sarjan seuratuimpien pelaajien listalta.

Tämän kauden pelit alkavat lauantaina. Inter starttaa Kuopion Palloseuran vieraana.

– Minun pitää näyttää myös kentällä se, että olen tähtipelaaja. Ei siitä kannata vain puhua. Ja tiedän kyllä, että pystyn sen näyttämään – näytin sen jo talven harjoitusotteluissa, Forsell sanoo Turussa keskiviikkona.

Huuhkajistakin tuttua pallotaituria ei ole turhaan nostettu Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi. Forsellin poikkeuksellinen syöttö- ja laukaisutaito, potkuvalikoima ja tekniset ominaisuudet tekevät hänestä yllätyksellisen ja vaarallisen.

Ratkaisut eivät myöskään välttämättä ole yksinkertaisimmasta päästä. Jos syötön voi antaa tylsästi tai tyylikkäästi, Forsellin valinta osuu todennäköisesti jälkimmäiseen.

– Nautin tietyistä asioita. Olen alkanut pelata jalkapalloa, koska se on kivaa. En siksi, että saan käydä punttisalilla tai venytellä. Hienot syötöt, hienot laukaukset, voitetut pelit, voitetut kaksinkamppailut. Niiden takia olen alkanut pelata. Ne tulevat itsestään.

Jalkapalloilija Petteri Forsell kuvattuna Turussa 30.3. 2022.
Forsell on taitava syöttelijä ja laukoja. Hän pyörittää Interin hyökkäyspeliä tälläkin kaudella. Kuva: Sasha Silvala / Yle

Forsell pelasi viime kaudella 11 ottelua mukavin tehoin 3+6, minkä pitäisi olla vasta alkutahtia tähän kauteen. Forsellin on tarkoitus muodostaa tutkapari Benjamin Källmanin kanssa.

Forsell sanoo, että Interillä on koko Veikkausliigan paras hyökkääjä. Maajoukkueeseen palannut Källman puolestaan arvelee, että samassa joukkueessa pelaa sarjan paras pelintekijä.

– Tuntuu, että hän näkee melkein kaiken mitä kentällä tapahtuu, vaikka ei olisi katsonutkaan. Nyt tunnemme toisemme aika hyvin. Petteri tietää, millaisia liikkeitä teen ja minä tiedän, millaisia syöttöjä hän antaa. Se voi olla meille tosi hyvä ase tällä kaudella, Källman sanoo.

"15 maalia kesään mennessä"

Källman jakoi viime kaudella Veikkausliigan maalikuninkuuden SJK:n Tucon (nyt Ilves) kanssa 14 osumalla. Interin pitkäaikainen luottomies ja kapteeni Timo Furuholm lopetti peliuransa syksyllä ja talven perusteella turkulaiset pelaavat jatkossa yhdellä kärkipelaajalla.

Vastuu ylimmästä linjasta lankeaa entistäkin vahvemmin Källmanin harteille. Ympärillä on kuitenkin taitavia pelaajia jakamassa kuormaa.

– Meillä on paljon hyökkäysmalleja jo valmiina. Toisaalta jos ne paljastuvat, niin Källman on niin nopea ja vahva, että olipa vastassa kuka tahansa, hän pystyy heittämään sivuun tai juoksemaan yli. Välillä huonompikin syöttö riittää, Forsell arvioi.

Benjamin Källman puskee palloa Interin viime kauden pelissä SJK:ta vastaan.
Benjamin Källman on muiden vahvuuksiensa ohella myös erinomainen pääpelaaja. Kuva: AOP

Inter siirtyi espanjalaisvalmentajasta toiseen, kun José Riveiron aikakausi päättyi ja tilalle värvättiin Espanjan pääsarjajoukkueissakin työskennellyt Miguel Grau. Muutokset ja uudistuminen tarkoittavat uuden projektin alkua viime kauden neljännen sijan ja sitä edeltäneiden hopeamitalien jälkeen.

Forsell kuitenkin vannoo luottamustaan joukkueen iskukykyyn.

– Meillä on niin hyviä pelaajia, että moni yllättyy. Sellaisia, jotka eivät ole vielä tulleet esiin. En sano nimiä siksi, että he eivät ota paineita. Monta hyvää pelaajaa tulee tänä vuonna suuren yleisön tietoon.

Källman on hakenut uralleen suuntaa parin vuoden ajan muun muassa lainapestien muodossa. Viime kaudeksi hän asettui Turkuun ja pelasi heti vahvan sesongin. Nyt sopimus on voimassa kesään asti, minkä jälkeen ovet saattavat taas olla auki. Inter tai pelaajat eivät täsmennä sopimuksen tarkkaa kestoa.

– Koko uraa hän ei Suomessa pelaa, se on varma. Vahvuudet riittävät mihin tahansa sarjaan, pitää vain löytää sopiva paikka. En usko, ettei hänellä tässä välissä olisi ollut tarjouksia ulkomailta. Maailmassa on ollut erikoisia tilanteita ja voi olla, että tiettyihin paikkoihin ei ole kiva lähteä. Täällä hänellä on hyvä olla, hän saa paljon maalipaikkoja ja pystyy tekemään paljon maaleja, viime vuosina muun muassa Puolassa ja Ruotsissa pelannut Forsell jatkaa.

Syksystä ei Interin kärkihyökkääjän osalta ole vielä tietoa. Sopivan tarjouksen tullessa joukkue voi menettää maalitykkinsä kauden ratkaisuhetkien lähestyessä.

– Ei ole oikein ikinä ollut tällaista tilannetta uralla. Sopimus on kesään ja sen jälkeen en tiedä itsekään, mitä tulee. Yritän ottaa pelin kerrallaan ja pelata niin hyvin kuin mahdollista. Toivottavasti Inter voittaa kaikki pelit ja katsotaan sen jälkeen, mitä sitten tapahtuu, Källman toteaa.

Källman sanoo, että mitali on Interin lähtökohtainen tavoite. Forsell menee vielä askeleen pidemmälle kuvaillessaan hyökkäysvoimaa, jolla Källman voisi ottaa taas askeleen eteenpäin.

– Kyllä Benillä 15 maalia pitää olla kesään mennessä, kun sopimus loppuu. Se tarkoittaisi sitä, että olemme tehneet paljon maaleja ja hyökänneet hienosti.

Ulkomaat eivät enää houkuttaneet

Forsell sai maaliskuussa perheenlisäystä, mikä osaltaan vaikutti päätökseen jäädä Suomeen. Tarjouksia tuli ulkomailta, ainakin Puolasta, mutta Forsell asetti niihin tiukan minimipalkan, jota ei lopulta tarjottu.

– Päätin suurin piirtein hinnan, millä voisin vielä lähteä tässä vaiheessa. Tuli hyviä tarjouksia ja pienestä ne jäivät kiinni, mutta en antanut niissä periksi.

Veikkausliigassa hän haluaa olla vetonaula, jonka avulla sarja voisi kasvattaa profiiliaan. Mies on ollut alkukevään halutuimpia haastateltavia, joka persoonallaan ja pelityylillään tuo myös yleisöä katsomoihin.

– Jalkapallomaana kehitymme siten, että emme kaikki yritä olla samanlaisia. Kaikkein tärkeintä on tietenkin voittaa pelejä, mutta palkkaa ei maksa kukaan, jos peleihin ei tule katsojia.

– Olen seurannut Veikkausliigaa ulkomaillakin. Täällä on hyviä pelaajia, joita on kiva katsoa, varsinkin kun ovat vielä tuttujakin. Markkinointia pitäisi saada vähän paremmaksi, jotta tästä saadaan hyvä sarja muidenkin kuin minun mielestäni.

Lue myös:

Jalkapallon Veikkausliigasta povataan jälleen kahden kauppaa – voisiko tämä valttikortti auttaa KuPSia lyömään HJK:n?

KuPS haluaa palata mestariksi – joukkue on entistä monipuolisempi

Tässä ovat Veikkausliigan nimekkäät paluumuuttajat – HJK:hon palannut Jukka Raitala aikoo pelata Suomessa vielä pitkään

Suosittelemme