Hyppää sisältöön

Tuore Oscar-voittaja Will Smith luopuu USA:n elokuva-akatemian jäsenyydestä

Eron taustalla on näyttelijän väkivaltanen käytös Oscar-gaalassa.

Will Smith ja Oscar.
Will Smith herkistyi pitäessään puhetta viime viikolla järjestetyssä Oscar-gaalassa. Kuva: Rob Latour/Shutterstock/All Over Press
STT

Parhaan miespääosanäyttelijän Oscar-palkinnon tuore voittaja Will Smith on kertonut luopuvansa Yhdysvaltain elokuva-akatemian jäsenyydestä. Smith kertoi asiasta useille yhdysvaltalaismedioille lähetetyssä tiedotteessa varhain lauantaina Suomen aikaa.

Jäsenyydestä luopumisen taustalla on Smithin väkivaltainen käytös viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä järjestetyssä Oscar-gaalassa. Hän löi koomikko Chris Rockia, joka oli kertonut lavalla vitsin Smithin vaimosta.

– Petin akatemian luottamuksen. Riistin muilta ehdokkailta ja voittajilta mahdollisuuden juhlia ja olla juhlittuna heidän upeista suorituksistaan, Smith kertoi tiedotteessa.

Oscar-palkinnot jakava Yhdysvaltain elokuva-akatemia on kertonut tuomitsevansa Smithin käytöksen ja käynnistävänsä asiasta selvityksen.

Lue myös:

Moni epäili Will Smithin Oscar-mottauksen olleen lavastettu – tietokirjailijan mukaan kyseessä on "melkein salaliittoteoria"

Will Smith pyysi Oscar-gaalassa lyömältään Chris Rockilta anteeksi

Will Smithin lyönti nousi puheenaiheeksi Hollywoodissa: osa tuomitsee, osa ei

Analyysi: Kun Oscareissa lyödään julkkista tv-kameroiden edessä, palkittuja elokuvia ei muista kukaan

Suosittelemme sinulle