Hyppää sisältöön

Oulun yliopistollisessa sairaalassa supistuksia syöpähoidoissa vielä tänään, huomisesta lähtien tilanne helpottunee

OYSista kerrottiin viikonloppuna, että maanantain syöpähoitojen aikatauluihin on tullut muutoksia, koska lakon aikainen suojatyön määrä ei riitä. Tiistaina tilanne on paranemassa, kertoo Kaleva.

Oulun Yliopistollisen sairaalan julkisivu.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa pyritään varmistamaan kiireellinen toiminta, kuten päivystyksen sujuminen, lakon piiriin kuulumattomalla suojelutyöllä. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Hanna Holopainen

Hoitoalan lakon vuoksi Oulun yliopistollisessa sairaalassa ei tänään maanantaina voida antaa kaikkia aiemmin aikataulutettuja syöpähoitoja.

Suojelutyön määrä ei riitä vielä kaikkien syöpähoitojen toteuttamiseen, sanoo vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala tiedotteessa. Perjantaina tilanteen arvioitiin olevan parempi.

Tiistaista alkaen syö­pä­hoi­to­jen ja muun kii­reel­li­sen hoidon määrää py­ri­tään kuitenkin li­sää­mään, kertoo puolestaan sanomalehti Kaleva (siirryt toiseen palveluun). Sunnuntain neuvottelut työnantajan ja työntekijäjärjestöjen Tehyn ja Superin kanssa sujuivat lehdelle kommentoineen Nevalan mukaan varsin hyvin.

Perjantaina alkanut hoitoalan lakko on aiheuttanut OYSissa muutoksia syövän lääke- ja sädehoitoihin sekä syöpäleikkauksiin, eli edelleen myös kiireelliseen hoitoon. Vaikutuksia on ollut lisäksi muun muassa psykiatriseen osastohoitoon, johon tosin lauantaina saatiin lisätyövoimaa. Kiireetöntä hoitoa on ylipäätään supistettu.

Työntekijäjärjestöt ovat viikonloppuna arvostelleet työnantajaosapuolen ulostuloa julkisuudessa.

Tehyn ja Superin mukaan suojelutyötä on annettu lakkoilmoituksen mukaisesti ja riittävästi, ja liitot näkevät työnantajan varautuneen tilanteeseen huonosti.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle