Hyppää sisältöön

OP:lla tekninen häiriö – katevaraus saattaa näkyä nettipankissa, vaikka maksu olisi jo veloitettu

OP:lla on havaittu katevarausten häiriö. Perjantaina alkanut häiriö havaittiin tänään. Ongelma pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

OP:s skylt
OP:lla on havaittu häiriö katevarausten suhteen. Ongelma koskee osaa asiakkaista. Kuva: Tiiina Jutila / Yle
Tatu Kuukkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

OP-ryhmän järjestelmissä on havaittu tekninen häiriö.

Häiriön takia perjantaista alkaen kaikki debit-kortilla maksaessa syntyneet katevaraukset eivät ole poistuneet asiakkaiden tileiltä normaaliin tapaan sen jälkeen, kun maksut on veloitettu asiakkaiden tileiltä.

Tavallisesti kun ihminen tekee ostoksen debit-kortilla, tilillä näkyy ensiksi katevaraus ja sen jälkeen lähipäivinä kortilta lähtee varsinainen veloitus. Nyt teknisen häiriön vuoksi katevaraukset eivät ole kuitenkaan poistuneet asiakkaiden tileiltä sitä mukaa, kun katevaraukset ovat siirtyneet veloitukseen.

– Asiakkailta ei ole mennyt veloitus kahteen kertaan, mutta niin kauan kuin katevaraus tilillä näkyy, se vähentää tilin käyttövaraa, OP:n korttiliiketoiminnasta vastaava johtaja Teemu Korte kertoo.

Tällä hetkellä OP:lla joudutaan purkamaan "jäätyneitä katevarauksia" manuaalisesti. Katevarausten purkutyö on aloitettu tänään maanantaina ja valmista on määrä tulla pian.

Perjantaina ja lauantaina veloitetut katevaraukset on jo saatu purettua, mutta sunnuntaina ja maanantaina tulleet katevaraukset ovat vielä purkamatta.

Tarkkaa tietoa siitä, kuinka montaa suomalaista häiriö koskee, ei ole. Korte kertoo, että ongelma koskee vain osaa asiakkaista ja osaa maksutapahtumista perjantain jälkeen.

Jäätyneiden katevarausten rahamäärää ei myöskään vielä tiedetä. Summat voivat olla mitä tahansa.

Suosittelemme