Hyppää sisältöön

Rautalammin Kerkonjoen koulun toiminta jatkuu, oppilasmäärää tarkastellaan vuoden kuluttua

Kunnanvaltuusto on päättänyt, että Kerkonjoen koulun toiminta jatkuu, mutta jatkossa sen opettajien määrä voi laskea kolmesta kahteen. Koulujen tuntikehykseen on tulossa leikkauksia ensi lukukaudelle.

Kerkonjoen kyläkoulu Rautalammilla.
Kerkonjoen koulun oppilasmäärää tarkastellaan uudelleen vuoden kuluttua keväällä. Kuva: Varpu Mäntymäki / Yle
Keijo Salokangas

Rautalammin Kerkonjoen koulu jatkaa toimintaansa. Rautalammin kunnanvaltuusto päätti tiistaina, että koulun oppilasmäärän kehitystä tarkastellaan uudelleen vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä.

Silloin on nähtävissä, onko kyläyhdistyksen kehityshankkeella vaikutuksia kylän kehittämiseen ja lapsien lukumäärään. Jos lapsien määrän ennuste on pysynyt ennallaan, valtuustolle saa päätettäväkseen koulun siirtymisen määräajaksi kaksiopettajaiseksi kouluksi. Koululla on nyt kolme opettajaa.

Kerkonjoen ja Matti Lohen koulujen sekä lukion tuntikehystä leikataan ensi lukukaudella. Myös ohjaajien toimintaa vähennetään ja rehtoripalvelut keskitetään Matti Lohen koululle.

Muutosten syynä on Rautalammin kunnan talouden tasapainotus. Koulutoimeen nyt päätetyillä supistuksilla arvioidaan tuovan noin 65 000–95 000 euron säästöt.

Kunnan sivistysosaston sopeuttamistavoitteeksi on aiemmin ilmoitettu 200 000 euroa. Se arvioitiin saatavan kokoon keskittämällä perusopetus kunnan keskustaan Matti Lohen koululle.

Artikkelia muokattu 8.4. klo 7.15: Tarkennettu ja selvennetty tekstin muotoilua siitä, että koulua ei lakkauteta vuoden kuluttua vaan sen opettajamäärää tarkastellaan uudelleen.

Suosittelemme sinulle