Hyppää sisältöön

Nämä ehdot Jokerien pitäisi täyttää, jos se haluaisi SM-liigaan – liigapomo avaa tilannetta: "Pieni mahdollisuus olemassa ensi kaudelle"

Jokerit ei ole vielä kertonut tulevaisuudensuunnitelmistaan. SM-liigaan paluu olisi todennäköisesti mahdollista vasta kaudelle 2023–24.

Lauri Marjamäki kuvassa
Nähdäänkö Jokerit jälleen SM-liigassa? Kuva: All Over Press / Emil Hansson
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Jokerit vahvisti tiistaina, että se jättää KHL-liigan. Tulevaisuudensuunnitelmistaan seura ei ole vielä kertonut. Moni jääkiekon ystävä toivoisi näkevänsä Jokerit jälleen SM-liigassa, jossa se pelasi viimeksi kaudella 2013–2014. Virallisia keskusteluja asiasta ei ole käyty.

– Mitään virallista yhteydenottoa SM-liigaan ei ole Jokerien taholta ollut. Meille on edelleen epäselvää, minkä tahon kanssa keskustellaan ja milloin, SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi Yle Urheilulle.

Epävirallisesti Hiltunen on keskustellut Jokerien pääomistaja Jari Kurrin kanssa.

– Olen käynyt lyhyen keskustelun hänen kanssaan asioista, jotka liittyvät liigalisenssiin ja liigan yhtiöasioihin. Olen avannut hänelle prosessia.

Jos Jokerit haluaisi palata liigaan, mitä se käytännössä vaatisi?

– Heidän pitää saada omistusjärjestelynsä läpinäkyväksi ja sellaiseksi, että liittyminen on liikenäkökulmasta mahdollista. Nykyisessä Jokerit HC:ssä on sanktionalaisia omistajia, joten se ei tietenkään toimi. Toiseksi pitää olla osaava johto, joka osaa johtaa ammattilaisurheilun liiketoimintaa. Lisäksi pitää olla olemassa joukkue, jolla sarjaan lähdetään. Sen pitää olla kilpailukykyinen liigatasolla ja vaaditaan myös yhteistyötä junioriorganisaation kanssa. Halliolosuhteiden pitää myös olla kunnossa, Hiltunen listasi.

Ensi kausi on tulossa Jokereiden kannalta liian nopeasti vastaan.

– Liigalisenssiä haetaan kerran vuodessa lokakuun loppuun tulevalle kaudelle. Prosessi on ummessa ensi kauden osalta. Seuraava prosessi kautta 2023–24 koskien päättyy lokakuussa. Siiihen Jokerit voisi lähteä mukaan, jos edellytykset ovat kunnossa.

Hiltunen jättää pienen toivonkipinän Jokereille ensi kauden suhteen.

– Pieni teoreettinen mahdollisuus on olemassa ensi kaudelle, jos Jokerit on valmistellut asioita niin pitkälle, että heillä on hyvin nopeasti ihan valmis esitys, joka on nopeasti hyväksyttävissä.

Viime kädessä päätöksen Jokereiden hyväksymisestä tekisi SM-liigan yhtiökokous, jossa ovat edustettuina kaikkien liigayhtiöiden osakkaat. Jokerien lähtö SM-liigasta oli aikanaan riitaisa. SM-liigaseurat katsoivat Jokerien rikkoneen liigan osakassopimusta. Hiltunen kuitenkin uskoo, että Jokerit hyväksyttäisiin mukaan.

– Ei meillä ole erimielisyyksiä. Jos Jokerit tulee oikealla setupilla (suunnitelmalla), olen varma, että se on tervetullut liigaan. Mutta on vaikea antaa varmaa kommenttia asiasta, kun yksityiskohdat eivät ole selvillä.

Lue myös:

Seura vahvisti: Jokerit ei jatka pelaamista KHL:ssä – "Teemme paljon töitä, jotta pystyisimme kertomaan jatkosuunnitelmista mahdollisimman pian"

Pelaajat saivat tietää Jokereiden KHL-lähdöstä vain minuutteja ennen tiedotteen julkaisua – Markus Hännikäinen olettaa sopimuksensa purkautuneen

Suosittelemme