Hyppää sisältöön

Enonkoskelainen Eila Huoman valmistautuu fitnesskisoihin – viimeisten viikkojen tiukka kuri kiristää myös hermoja

Body Fitness Masters SM40-sarjassa viime vuonna hopealle noussut Huoman tähtää tällä kertaa vieläkin parempaan suoritukseen ja sijoitukseen.

Eila Huoman poseeraa kameralle paljastaen näyttävät selkä ja hartilihaksensa.
Body Fitness perustuu tuomarin tekemiin arvioihin kilpailijan fysiikasta. Siksi treenit ja ruokavalio pitää suunnitella hyvin tarkkaan. Kuva: Jouni Kirvesmies / Yle
Milka Krogerus

Enonkoskelainen Eila Huoman kisaa huhtikuun lopulla Body fitnessin SM-kisoissa Lahdessa.

Huomanin sarja on Body Fitness Masters 40, jossa hänen mukaansa tulee kisaamaan parisenkymmentä ihmistä.

Jos menestystä Lahdesta tulee, saattaa se olla myös pääsylippu EM-kisoihin jotka pidetään toukokuussa Espanjassa.

Viime vuonna Huoman pääsi vuosi sitten ikäluokassaan hopealle ja sai vielä pronssia yleisessä 168 senttisten sarjassa. Tällä kertaa Huoman tähtää vieläkin parempaan suoritukseen ja sijoitukseen.

Viimeisten viikkojen aikana treeni ja ruokavalio ovat hyvin tiukalla. Myös hermo on kireällä, kun kroppa on äärirajoilla.

– Tämä on aikamoista vuoristorataa, kun vedän itseäni tiukalle. Nyt treenataan kovaa, ruokavalio on tiukka ja välillä nukkuminenkin on huonoa, Huoman tunnustaa.

Pitkään ei kuitenkaan tarvitse jaksaa, sillä kisat ovat kuun lopussa. Sen jälkeen Huoman on päättänyt herkutella ja ottaa iisimmin.

– Pitää kuitenkin palata fiksusti normaaliin, ettei tule ikävyyksiä. Jos rasvaa kertyy liian nopeasti liikaa, niin voi tulla huono olla.

Eila Huoman hymyilee leveästi nojaillessaan kuntosalilaitteisiin.
Vaikka Eila Huoman vetää kroppaansa äärirajoille, ei treeni silti tunnu tuskalta vaan itsensä voittamiselta. Kuva: Jouni Kirvesmies / Yle

Suosittelemme sinulle