Hyppää sisältöön

Will Smith sai 10 vuoden porttikiellon Oscar-gaalaan

Koomikko Chris Rockia lyönyt näyttelijä Will Smith ei saa osallistua Yhdysvaltain elokuva-akatemian tilaisuuksiin kymmeneen vuoteen.

Chris Rock and Will Smith heiluttaa nyrkkiä.
Will Smith nousi maaliskuun Oscar-gaalassa lavalle ja löi koomikko Chris Rockia. Kuva: Rob Latour/Shutterstock/All Over Press
Sara Rigatelli

Yhdysvaltain elokuva-akatemia kieltää näyttelijä Will Smithiltä pääsyn sen tapahtumiin kymmeneksi vuodeksi. Kielto koskee myös akatemian tunnetuinta tapahtumaa, Oscar-gaalaa.

Elokuva-akatemian johtokunta määräsi kiellon sen seurauksena, että Smith kävi lyömässä koomikko Chris Rockia lavalla 27. maaliskuuta pidetyssä Oscar-gaalassa. Smith hermostui siitä, että gaalan juontanut Rock esitti mauttoman vitsin Smithin vaimosta.

Smith on esittänyt myöhemmin anteeksipyyntönsä Rockille. Hän on myös luopunut elokuva-akatemian jäsenyydestä.

– Petin akatemian luottamuksen. Riistin muilta ehdokkailta ja voittajilta mahdollisuuden juhlia ja olla juhlittuna heidän upeista suorituksistaan, Smith kertoi tiedotteessaan 1. huhtikuuta.

Will Smith ja Oscar.
Smith pahoitteli voitonpuheessaan käytöstään muille ehdokkaille ja elokuva-akatemialle, mutta ei Chris Rockille. Kuva: Rob Latour/Shutterstock/All Over Press

Will Smith sai samassa gaalassa parhaan miespääosan Oscar-palkinnon elokuvasta King Richard: Williamsien tarina. Smith saa akatemian mukaan pitää kuitenkin palkintonsa.

Elokuva-akatemia pahoitteli sitä, että se oli hoitanut tilanteen huonosti. Smithin annettiin jäädä tilaisuuteen ja ottaa lavalla vastaan palkintonsa.

– Lähetyksen aikana emme käsitelleet tilannetta tarpeeksi. Olemme pahoillamme tästä, akatemian johtokunta kirjoitti kirjeessään perjantaina.

– Tämä oli tilaisuus näyttää esimerkkiä vieraillemme, katsojillemme ja akatemia-perheellemme ympäri maailman. Emme tehneet tarpeeksi – olimme valmistautumattomia ennennäkemättömään.

Täydennetty 8.4. kello 22.45.

Lue lisää:

Tuore Oscar-voittaja Will Smith luopuu USA:n elokuva-akatemian jäsenyydestä

Poliisi ei aio tutkia Will Smithin mottausta Oscar-gaalassa – asiantuntijat pitävät tätä oikeana ratkaisuna

Will Smith pyysi Oscar-gaalassa lyömältään Chris Rockilta anteeksi

Analyysi: Kun Oscareissa lyödään julkkista tv-kameroiden edessä, palkittuja elokuvia ei muista kukaan

Will Smithin lyönti nousi puheenaiheeksi Hollywoodissa: osa tuomitsee, osa ei

Suosittelemme sinulle