Hyppää sisältöön

Teatteri Lapua sai hienon tunnustuksen – "Ehdottomasti Eskonsa ansainnut!"

Esko-kiertopalkinto pääsi Lapualle. Suomen Nuorisoseurojen hallitus antoi Teatteri Lapualle ansaittua tunnustusta aktiivisuudesta, positiivisuudesta ja matalan kynnyksen harrastustoiminnasta.

Teatteri Lapuan harrastajaporukka ryhmäkuvassa.
Teatteri Lapuan tekijät ryhmäkuvassa 2022. Kuva: Teatteri Lapua
Elina Niemistö

Suomen Nuorisoseurojen vuosittain jakama Esko-patsas on myönnetty Teatteri Lapualle. Palkinto luovutettiin Teatteri Lapuan Pasi was here -näytelmän uusintaensi-illassa sunnuntaina.

Teatteri Lapua on yksi alueen vilkkaimmin toimivista harrastajateattereista. Sitä kehutaan positiiviseksi yhdistykseksi, johon voi lähteä mukaan matalalla kynnyksellä ja jonka esityksiä odotetaan erityisen paljon.

– Teatteri Lapuan toiminta on ollut esimerkillistä nuorisoseuratoimintaa, jonne kaikki halukkaat otetaan mukaan. Teatteri on pyrkinyt pitämään toimintaa yllä myös haastavina korona-aikoina ja on senkin tähden hyvä esimerkki myös muille teattereille. Teatteri Lapua on ehdottomasti Eskonsa ansainnut, toteaa Suomen Nuorisoseurojen puheenjohtaja Ragni Reichardt palkintoperusteissa.

Esko-patsas on kuvanveistäjä Kalervo Kallion veistämä näköispatsas Nummisuutareiden Eskosta.

Vuodesta 1948 yhtäjaksoisesti jaettu kiertopalkinto myönnetään vuosittain merkittävästä teosta nuorisoseurojen teatteritoiminnassa. Palkinnon saajan valitsee ehdotusten pohjalta Suomen Nuorisoseurojen hallitus.

Suosittelemme sinulle