Hyppää sisältöön

Varkauden kaupunki ja paikalliset kaupat aloittavat Hyvän mielen apukassi –kampanjan: tarkoituksena auttaa sotaa paenneita ukrainalaisia

Varkauteen paenneiden ukrainalaisten avuksi järjestettävä kampanja toteutetaan sekä järjestämisen että kassien jakelun osalta pääpiirteittäin samalla mallilla kuin viimeksi Hyvän mielen joulukassi –kampanja.

Kuvituskuva: kävelijä vedettävän ostoskassin kanssa. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Meri Remes

Varkauden kaupunki ja paikalliset kaupat aloittavat tänään Hyvän mielen apukassi –kampanjan, jossa tarjotaan Varkauteen saapuneille ukrainalaisille ruokakasseja. Kampanja kestää 8.5. saakka.

Paikallisista kaupoista mukana ovat Citymarket, Prisma ja Tokmanni.

Hyvän mielen Apukassi –kampanjaa on toteutettu aiemmin Varkaudessa koronapandemian laajennuttua ja joulunaikaan jo perinteeksi muodostuneena Hyvän mielen joulukassi –kampanjana.

Varkauteen paenneiden ukrainalaisten avuksi järjestettävä kampanja toteutetaan sekä järjestämisen, että kassien jakelun osalta pääpiirteittäin samalla mallilla kuin viimeksi joulun aikaan.

Näin kampanjaan voi osallistua

Varkautelaiset voivat osallistua kampanjaan valitsemalla omien ostostensa yhteydessä erilliseen avustuskassiin kassin ostoslistasta tuotteita, maksamalla tuotteet kassalla ja jättämällä ne kaupan infopisteeseen.

Infopisteeltä kassit viedään sotaa paenneille ukrainalaisille, jotka ovat saapuneet Varkauteen.

Kasseja edelleen toimittavat tahot tasaavat tarpeen mukaan kassien sisältöjä ennen lahjoituksen saajalle viemistä.

Tuotteita voi ostaa myös muista liikkeistä kuin kampanjaan lähteneistä kaupoista, silloin tuotteet voi viedä kaupungin Olohuoneelle tai kaupungintalon aulapalveluun.

Kaupunki on vastuutahona toiminnan koordinoinnissa.

Suosittelemme sinulle