Hyppää sisältöön

Sama porukka teki ryöstöjä maanantai-iltana Vaasassa ja Virroilla

Tekijät saatiin kiinni ja he ovat poliisin mukaan kaksi pirkanmaalaista miestä ja yksi Pohjanmaalla asuva nainen.

Valkoinen poliisiauto Imatran poliisiaseman pihalla.
Vaasassa ryöstö oli tapahtunut Sundomin läpi Sulvalle vievällä Myrgrundintiellä. Kuva: Juulia Tillaeus / Yle
Ulla Kuivasmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaasassa on eilen maanantaina illalla tapahtunut ryöstö. Illan tapahtumat olivat edenneet siten, mopoautoilija oli pakotettu henkilöautolla pysähtymään Vaasassa Murgrundintiellä. Pari miestä oli noussut henkilöautosta, uhanneet mopoautoilijaa väkivallalla ja vaatineet mopoautossa matkustaneita luovuttamaan omaisuutta.

Miehet olivat saaneet mopoautosta vaatimansa eli mm. älypuhelimet. Sen jälkeen tekijät rikkoivat mopoauton korin osia ja poistuivat paikalta henkilöautolla.

Noin viisi minuuttia myöhemmin mopoautolla matkustaneet pääsivät kotiin ja ilmoittivat tapahtuneesta hätäkeskukseen. Henkilöautosta ja tekijöistä saatiin hyvät tuntomerkit ja poliisi teki laajat etsinnät tekijöiden tavoittamiseksi lähialueelta.

Tämä kaikki oli tapahtunut illalla kello 22 jälkeen.

Tekijät jatkoivat matkaa Vaasasta Pirkanmaalle suuntaan

Poliisi kertoo, että samojen tekijöiden epäillään jatkaneen matkaa Virroille. Siellä rikoksen uhriksi joutui 40-luvulla syntynyt eläkeläinen.

Tekijöiden seurue oli ajautunut tiellä VT23 ulos ja hakenut hinausapua läheisestä asunnosta. Autoa hinatessa pois ojasta oli yksi seurueen jäsenistä käynyt auttajansa asunnolla ja anastanut sieltä lompakon.

Seurueen jatkettua matkaa, he olivat kuitenkin palanneet auttajansa asunnolle ja pahoinpitelemällä saaneet tämän luovuttamaan pankkikorttinsa tunnuksen.

Tekijöistä ja ajoneuvosta saatiin erittäin hyvät kuvaukset ja näiden perusteella poliisipartio pysäytti epäiltyjen käytössä olleen auton Palolammintiellä. Ajoneuvosta otettiin kiinni -01 ja -03 syntyneet pirkanmaalaiset miehet ja -02 syntynyt Pohjanmaalla asuva nainen.

Virroilla asiaa tutkitaan törkeänä ryöstönä, rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena. Vaasassa asiaa tutkitaan mm. ryöstönä.

Suosittelemme