Hyppää sisältöön

Varsinaissuomalaisille kunnille muhkeita avustuksia päiväkoti- ja koulutyöhön ministeriöltä – rahoilla palkataan opettajia

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi avustuksia varhaiskasvatuksen sekä esi- ja perusopetuksen tasa-arvon edistämiseen ja toimenpiteisiin. Avustuksia oli hakenut usea kaupunki ja kunta Varsinais-Suomesta.

Aakkosten kirjaimia päiväkodin seinällä.
Avustuksia käytetään ministeriön mukaan esimerkiksi opettajien ja varhaiskasvatuksen opettajien palkkaamiseen. Arkistokuva. Kuva: Matti Myller / Yle
Johanna Lehtola

Usea varsinaissuomalainen kunta on saanut avustuksia varhaiskasvatuksen sekä esi- ja perusopetuksen tasa-arvotyöhön opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Eniten avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä (siirryt toiseen palveluun) perusopetuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja laadun kehittämiseen sai Turku, yli kolme miljoonaa euroa.

Myös muut kaupungit saivat isoja avustuksia, esimerkiksi Salo sai yli miljoona euroa, Raisio 700 000 euroa ja Laitilakin lähes 450 000 euroa.

Avustuksia saivat ministeriöltä Kemiönsaari, Koski tl, Kaarina, Kustavi, Laitila, Loimaa, Marttila, Naantali, Oripää, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Salo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa. Avustus koskee vuosia 2022-2023.

Avustuksia käytetään ministeriön mukaan esimerkiksi opettajien ja varhaiskasvatuksen opettajien palkkaamiseen.

Kaikkiaan opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi kunnille runsaat 102 miljoonaa euroa.

Suosittelemme sinulle