Hyppää sisältöön

Ampuja iski aamuruuhkassa metroasemalla New Yorkissa – kaaoksessa loukkaantui kuusitoista ihmistä, osa vakavasti

Tekijäksi epäiltyä ei ole tavoitettu. New Yorkin poliisi ei tutki tapahtumaa terroritekona, mutta mitään motiivia ei ole vielä voitu sulkea pois.

New Yorkin metrossa ampumavälikohtaus
New Yorkin metrossa ampumavälikohtaus
Jyrki Saarikoski

New Yorkin maanalaisessa sattui aamulla paikallista aikaa ampumavälikohtaus. Kaupungin palotoimen FDNY:n mukaan ammustelussa haavoittui kymmenen ihmistä. Uutistoimisto AP:n mukaan näistä viisi on loukkaantunut vakavasti.

Kaaoksessa loukkaantui eri tavoin yhteensä 16 ihmistä.

Paikalle savun vuoksi hälytetty pelastushenkilökunta löysi uhreja makaamassa metron laiturilla. CBS-kanavan mukaan yksi haavoittuneista on loukkaantunut vakavasti.

Ensi tietojen mukaan paikalla olisi ollut myös räjähteitä. New Yorkin poliisi ilmoitti kuitenkin, ettei aktiivisia räjähteitä ole löydetty.

Metroasemalta löytyi savupanoksia

Pormestarin viraston tiedottajan Fabien Levyn mukaan metroasemalta löytyi kuitenkin useita savupommeja.

Ammuskelu tapahtui aamulla Sunset Parkin asemalle saapuvassa metrojunassa. Hyökkäyksen tekijäksi epäillyn ilmoitetaan pukeutuneen oranssiin työliiviin sekä käyttäneen kaasunaamaria.

Poliisikomissaari Keechant Sewell kertoi, että tekijä oli heittänyt ensin savupanoksen ja avanneen sitten tulen.

Epäiltyä ei ole vielä tavoitettu. Uutistoimisto AP:n mukaan New Yorkin poliisi on etsintäkuuluttanut pakettiauton, jossa on Arizonan rekisterikilvet.

Sewellin mukaan tapahtumaa ei tutkita terroritekona. Hän lisäsi kuitenkin, että mitään motiivia ei ole vielä suljettu pois.

Silminnäkijä kertoo kaaoksesta

"Metron oven avautuessa edessäni oli kaaos. Kaikkialla oli savua ja verta, ja ihmiset kirkuivat, kuvaili paikalla ollut Sam Carcamo radioaseman haastattelussa, raportoi uutistoimisto AP. Silminnäkijän mukaan N-metrolinjan junasta tulvi savua, kun ovi avautui.

Maanalaisen kuulutukset kehottivat matkustajia poistumaan savun täyttämältä laiturilta.

Ampumavälikohtaus tapahtui maanalaisen linjalla, joka kulkee eteläisen Brooklynin kautta. Viranomaiset eristivät laajan alueen ja paikalliset koulut, kuten läheinen Sunset Park High School, lukitsivat ovensa.

New York pormestari Eric Adams on aiemmin ilmoittanut keskittyvänsä rikollisuuden vähentämiseen ja lähettävänsä poliiseja partioimaan metroasemille. Adams, joka on demokraatti, on aloittanut virassaan vasta runsaat sata päivää sitten.

New Yorkissa on viime aikoina sattunut huomiota herättäneitä ammuskeluita. Väkivaltaisuuksia on ollut myös metrossa.

Yhdysvaltain presidenttiä Joe Bidenia on informoitu tapahtuneesta.

Suosittelemme sinulle