Hyppää sisältöön

Karhu hyökkäsi Kuusamon suurpetokeskuksen pitäjän Sulo Karjalaisen kimppuun

Poliisi lopetti Sulo Karjalaisen kimppuun hyökänneen Tara-karhun. Karjalainen selvisi tilanteesta lievillä, mutta sairaalahoitoa vaativilla vammoilla.

Björnen Juuso pussar sin husse, Sulo Karjalainen.
Kuusamon suurpetokeskuksen pitäjä Sulo Karjalainen kuvattuna vuonna 2017. Kuva: Yle/Ensio Karjalainen
Anna Polo,
Pilvi Pitkäranta,
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Tunnettu karhumies, Kuusamon suurpetokeskuksen toimitusjohtaja Sulo Karjalainen, joutui sairaalaan paikattavaksi karhun käytyä hänen kimppuunsa tiistaina iltapäivällä.

Karhu oli päässyt häkistään ulos toistaiseksi tuntemattomalla tavalla ja hyökännyt Karjalaisen kimppuun. Hän oli kollegansa avustuksella päässyt rakennukseen suojaan karhulta.

Poliisin tiedotteessa kuvaillaan hänen saaneen sairaalahoitoa vaativia vammoja.

– Nahkaan tuli naarmuja, ei mitään ihmeellistä. Pikkuisia reikiä vielä paikkaillaan, hän kuvaili tilaansa STT:lle tiistai-iltana sairaalasta puhelimitse.

Elämäntyönsä karhujen ja muiden suurpetojen parissa tehnyt Karjalainen suhtautui tilanteeseen melko rauhallisesti ja sanoi tulevansa kuntoon "entistä ehompana".

Poliisi lopetti karhun

Miestä raadellut Tara-niminen uroskarhu oli eläintarhassa ilkikurisen ja oikuttelevan karhun maineessa.

– Se teki tuhmuuksia koko ajan, Karjalainen luonnehti keskuksen nuorinta karhua, joka päätyi poliisin lopettamaksi, Karjalainen sanoo.

Oulun poliisin saapuessa suurpetokeskukseen Tara oli edelleen irti karhutarhan pihapiirissä.

Oulun poliisilaitos on lopettanut karhun, joka karkasi Kuusamon suurpetokeskuksesta tiistaina iltapäivällä. Poliisi totesi karhun ihmiselle vaaralliseksi ja lopetti sen.

Häkkien tarkastusten yhteydessä kävi ilmi, että toinenkin karhu oli karannut. Karannut Reetta-karhunaaras löydettiin läheisen järven jäältä droonin avulla. Eläintarhan työntekijä onnistui palauttamaan Reetan takaisin tarhaan hunajan avulla.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 12.4. klo 21.16. Lisätty Karjalaisen kommentit tapahtuneesta.

Suosittelemme